23 Ιανουαρίου 2014

Τι είναι προτιμότερο; Η φυλακή ή η γκρίνια της γυναίκας; Ένας άνδρας διάλεξε το πρώτο..


Έστω ότι παραβιάζεις το νόμο - με άλλα λόγια εγκληματείς - και το δικαστήριο σου επιβάλλει μια ορισμένη ποινή φυλάκισης. Ωστόσο, σου δίνει τη δυνατότητα να γλιτώσεις τη "στενή" και να εκτίσεις την ποινή σου μ' ένα βραχιολάκι στο πόδι σε κατ' οίκον περιορισμό. "Θέλει και ρώτημα;", σκέφτεσαι και πετάς απ' τη χαρά σου που τουλάχιστον δεν θα φοβάσαι μήπως σου πέσει το σαπούνι στη ντουζιέρα, ενώ θα έχεις τη δυνατότητα να κοιμάσαι στο μαλακό κρεβατάκι σου και να τρως σπιτικό φαγάκι. Μερικές φορές, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδανικό όσο αρχικά μπορεί να τα φανταστεί κάποιος, όπως κατάλαβε ένας Ιταλός, ο οποίος παρακάλεσε την αστυνομία να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη φυλακή διακόπτοντας την κατ' οίκον κράτηση.
Το περιστατικό συνέβη στην Ιταλία. Ο συγκεκριμένος άνδρας, ηλικίας 32 ετών, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών. Η ποινή του μετατράπηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, όμως τότε άρχισαν και τα προβλήματα. Γιατί στο σπίτι μπορεί να μην υπάρχει περίπτωση να σου κάνει καψώνι κάποιος "παλιός" ή κάποιος τσαμπουκαλεμένος φύλακας... τι γίνεται όμως με τη μουρμούρα της συζύγου;
Ο 32χρονος κουράστηκε να μαλώνει διαρκώς με τη σύζυγό του και αποφάσισε να σταματήσει το "μαρτύριό" του πηγαίνοντας στην αστυνομία και ζητώντας την άμεση φυλάκισή του. Οι αστυνομικοί δεν του χάλασαν το χατίρι. Μέσα σε λίγες ώρες εκδόθηκε το σχετικό ένταλμα και ο άνδρας οδηγήθηκε στις φυλακές, όπου πιστεύει ότι θα περάσει πιο καλά - τουλάχιστον δεν θ' ακούει την γκρίνια της συζύγου του. 
Ίσως αργότερα να το μετανιώσει, βέβαια, αφού ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι ιταλικές φυλακές είναι καλύτερες από τις ελληνικές, ωστόσο δεν είναι και "παράδεισος" σαν τις νορβηγικές! Το θέμα, βέβαια, είναι να προσέχει κανείς τις "κακές παρέες" του, ώστε να μη χρειάζεται να μπαίνει στο δίλημμα "κάγκελα ή βραχιολάκι", αλλά αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση.

Η τρελή αυτή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα thelocal.it


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου