25 Ιανουαρίου 2014

Mugshots διασήμων, που για τον έναν ή τον άλλο λόγο βρέθηκαν στη φυλακή


Ο Τζάστιν Μπίμπερ φόρεσε την πορτοκαλί στολή και πέρασε ένα βράδυ στη φυλακή; Σιγά την είδηση! Ούτε ο πρώτος διάσημος είναι, ούτε ο τελευταίος. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, τα περίφημα mugshots, δηλαδή οι φωτογραφίες που βγάζουν όσοι συλλαμβάνονται από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές, αποτελούν ντοκουμέντα, που θα θυμίζουν πάντα στους διάσημους το έξαλλο - εντός ή εκτός εισαγωγικών - παρελθόν τους. Πάρτε μια ιδέα:


1. Τζέιν Φόντα
Η ηθοποιός, γνωστή και για την ακτιβιστική της δράση, συνελήφθη το Νοέμβριο του 1970 με την κατηγορία ότι είχε κλωτσήσει αστυνομικό, μια κατηγορία που στη συνέχεια θ' αποσύρονταν. Πάντως, η Φόντα πόζαρε αγέρωχη και με επαναστατική διάθεση στο φωτογραφικό φακό της αστυνομίας.


2. Στιβ ΜακΚουίν
Ο ηθοποιός είχε συλληφθεί το 1972 στο Άνκορατζ της Αλάσκα, όχι επειδή συμμετείχε σε κάποια αντιπολεμική διαδήλωση, αλλά για επικίνδυνη οδήγηση. Ωστόσο, ο ΜακΚουίν δεν παρέλειψε να περάσει το μήνυμά του: "Peace, bros!"


3. Μπιλ Γκέιτς
Πολλά χρόνια πριν γίνει ζάπλουτος, το 1977, ο mr. Microsoft είχε συλληφθεί από τις αρχές της Αλμπουκέρκης της πολιτείας του Νιου Μέξικο για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ήταν έξαλλο νιάτο ο Μπιλ!


4. Χιου Γκραντ
Τον Ιούνιο του 1995 πιάστηκε στα πράσα με μια ιερόδουλο σε δημόσιο χώρο και από το βλέμμα του ηθοποιού καταλαβαίνει κανείς ότι είχε συνειδητοποιήσει τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόταν. Μοιάζει να σκεφτόταν, "Ουπς, μας πιάσανε!" (Μα, τι απαίσιο μπλουζάκι και ακόμη πιο απαίσια γυαλιά φορούσε!)


5. Μάθιου ΜακΚόναχι


Τον Οκτώβριο του 1999 έκανε πολλή φασαρία στο σπίτι του στο Όστιν του Τέξας και κατά την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει χρήση μαριχουάνας. Τελικά, η συγκεκριμένη κατηγορία αποσύρθηκε και ο ηθοποιός πλήρωσε απλά ένα πρόστιμο 50 δολαρίων για τη φασαρία. Ότι ο ΜακΚόναχι ήταν "φτιαγμένος" φαίνεται και στις φωτογραφίες.


6. Κάρμεν Ηλέκτρα
Η πρωταγωνίστρια του "Μπέιγουοτς", το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Τάρα Πάτρικ, συνελήφθη το Νοέμβριο του 1999 με την κατηγορία ότι είχε επιτεθεί στον τότε σύζυγό της, Ντένις Ρόντμαν, αλλά στη συνέχεια οι κατηγορίες αποσύρθηκαν. Στο φακό της αστυνομίας ποζάρει βαμμένη και περιποιημένη - μα έτσι κυκλοφορεί στο σπίτι της; - αλλά και εμφανώς στενοχωρημένη από την εξέλιξη.


7. Ντένις Ρόντμαν
Μαζί με την Κάρμεν Ηλέκτρα συνελήφθη και ο Ντένις Ρόντμαν - προφανώς το ζευγάρι αλληλομηνύθηκε. Ο Ρόντμαν, μάλιστα, φαινόταν να το διασκεδάζει και χαμογελούσε στο φακό σαν να επρόκειτο για κάποιο παιχνίδι.


8. Βινς Βον
Κλαμένος και μάλλον μετανιωμένος, ο ηθοποιός φωτογραφήθηκε μετά τη σύλληψή του από τις αστυνομικές αρχές της Βόρειας Καρολίνα τον Απρίλιο του 2001, μετά από καβγά που είχε με άλλο θαμώνα σε μπαρ της περιοχής.


9. Νικ Νόλτε 
Δεν υπάρχει πιο καταπληκτική φωτογραφία διάσημου που πιάστηκε από την τσιμπίδα του νόμου, από αυτήν τη φωτογραφία του Νόλτε το Σεπτέμβριο του 2002, όταν συνελήφθη, επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών - κάτι που φαίνεται και στη φωτογραφία. Τα ανέμελα - έως έξαλλα - μαλλιά του Νόλτε σε συνδυασμό με το λουλουδάτο πουκάμισό του είναι "όλα τα λεφτά".


10. Μάικλ Τζάκσον
Η πιο γνωστή mugshot διάσημου είναι αυτή του Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος το Νοέμβριο του 2003 είχε συλληφθεί με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου.


11. Yanni
Μπορεί ο ελληνικής καταγωγής μουσικός να φημίζεται για τις ήρεμες και χαλαρωτικές new age μελωδίες του, όμως, το Μάρτιο του 2006, αστυνομικοί της Φλόριντα τον συνέλαβαν με την κατηγορία της κακοποίησης της τότε συντρόφου του ύστερα από έναν έντονο καβγά που είχαν.


12. Σία ΛαΜπεφ
Φτιαγμένος ή απλά άγνοια κινδύνου; Όπως και να 'χει, πρόκειται ίσως για την πιο φωτογενή φωτογραφία του κατά τ' άλλα καθόλου φωτογενή ηθοποιού, ο οποίος είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2007 για παραβατική συμπεριφορά, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.


13. Ματ Ντίλον
Το Δεκέμβριο του 2008 είχε συλληφθεί, επειδή έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο της πολιτείας του Βερμόντ. Η βαρύτητα της κατηγορίας ήταν μικρή και δεν επηρέασε ιδιαίτερα τη διάθεση του Ντίλον, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.


14. Τσάρλι Σιν
Φανερά εκνευρισμένος και μάλλον τσαμπουκαλεμένος, ο Τσάρλι Σιν είχε συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2009 στο Άσπεν του Κολοράντο, επειδή είχε επιτεθεί στη σύζυγό του.

15. Πάρις Χίλτον
Τι κι αν λίγη ώρα νωρίτερα, όταν η τροχαία του Λας Βέγκας σταμάτησε το αυτοκίνητό της για έλεγχο, ένα σακουλάκι με κοκαΐνη είχε πέσει από το τσαντάκι της; Χωρίς να καταλαβαίνει ή να την ενδιαφέρει το ζήτημα, η Χίλτον, που μεταξύ δεν είναι σταρ αλλά μάλλον μια γνωστή περσόνα, ποζάρει σαν να βρίσκεται σε κάποιο γκαλά. Όλ' αυτά έγιναν τον Αύγουστο του 2010.

16. Νίκολας Κέιτζ
Ύστερα από έναν όχι και τόσο πολιτισμένο καβγά με τη σύζυγό του, ο ηθοποιός συνελήφθη από την αστυνομία της Νέας Ορλεάνης τον Απρίλιο του 2011 και... ιδού η απόδειξη. Μια φωτογραφία που έχει γίνει καλτ στο ίντερνετ και συναγωνίζεται εκείνη του Νικ Νόλτε.


17. Τζένα Τζέιμσον
Η διάσημη πορνοστάρ είχε πιει λιγάκι παραπάνω εκείνο το βράδυ του Μαΐου του 2012, όταν είχε ένα μικρό ατυχηματάκι με το αυτοκίνητό της κάπου στην Καλιφόρνια. Η ευθυμία παρέμεινε στο πρόσωπό της ακόμη και μετά την προσαγωγή της στο αστυνομικό τμήμα, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από τη φωτογραφία, στην οποία αναδεικνύεται η μη φυσική ομορφιά της Τζέιμσον.


18. Ντάριλ Χάνα
Γνωστή ακτιβίστρια και με περιβαντολλογικές ανησυχίες, η Χάνα συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2012, όταν ξάπλωσε μπροστά από έναν εκσκαφέα επιδιώκοντας να σταματήσει την κατασκευή ενός πετρελαιαγωγού στο Τέξας. Χωρίς μακιγιάζ και με ένα πρόσωπο στουμπωμένο από τις πολλές πλαστικές επεμβάσεις, η ηθοποιός δεν θυμίζει σε τίποτα τη "Γοργόνα", που ήταν ο διασημότερος ρόλος της.


19. Ρις Γουίδερσπουν
Μπορεί κανείς βλέποντας τη φωτογραφία αυτή να φανταστεί ότι μια τόσο γλυκιά και χαμηλοβλεπούσα κοπελίτσα είχε πουλήσει τσαμπουκά σε αστυνομικούς λίγη ώρα αργότερα, επειδή είχαν το "θράσος" να ελέγξουν τον άνδρα της για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ; Μάλλον μετάνιωσε τα "ξέρεις ποια είμαι εγώ" που είχε εκστομίσει σε κάποιον αστυνομικό της Τζόρτζια τον Απρίλιο του 2013, λίγα λεπτά πριν τη φωτογραφία, όπου εμφανίζεται ως "αγία".

20. Τζάστιν Μπίμπερ
Η πιο πρόσφατη περίπτωση διάσημου που πρόσθεσε στο φωτογραφικό του άλμπουμ και μια φωτογραφία από κάποιο αστυνομικό τμήμα είναι ο Τζάστιν Μπίμπερ, που από παιδί-θαύμα της ποπ μουσικής εξελίσσεται σε παιδί-μπελάς. Πάντως, φαίνεται να διασκέδασε την εμπειρία της σύλληψης για οδήγηση χωρίς άδεια και μάλιστα μεθυσμένος, αλλά και για αντίσταση κατά της αρχής.


21.Λίντσεϊ Λόχαν
Από ένα τέτοιο αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει η Λίντσεϊ Λόχαν. Το 2007, η ηθοποιός ήταν άμαθη στις συλλήψεις και δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξη και την αγωνία της μπροστά στο φωτογραφικό φακό της αστυνομίας. Το 2013 είχε πλέον γίνει βετεράνος του είδους κι έτσι πόζαρε βαριεστημένα και ελαφρά θυμωμένα - "πάλι στα τμήματα με σέρνουνε";.




Διαβάστε επίσης:
Μα, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ επιτέλους έχει συλληφθεί η Λίντσεϊ Λόχαν;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου