5 Φεβρουαρίου 2014

Η φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με γουρλωμένα μάτια κι ένα μεγάλο μαχαίρι στο χέρι, που ενθουσίασε ελβετική εφημερίδα το καλοκαίρι του 1959

Τον Ιούνιο του 1959, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε βρεθεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, στο διαγωνιστικό τμήμα του οποίου συμμετείχε και η ταινία "Αστέρω", στην οποία πρωταγωνιστούσε. Η Αλίκη προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση με την παρουσία της και πολλές ήταν οι ξένες εφημερίδες που ασχολήθηκαν μαζί της, έστω και με δυο γραμμές. Η γαλλόφωνη ελβετική εφημερίδα L' Impartial, μάλιστα, δεν περιορίστηκε σε μια απλή αναφορά, αλλά φιλοξένησε φωτογραφία της Ελληνίδας σταρ στο πρωτοσέλιδο της, στις 13 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς. 

Ήταν μια περίεργη φωτογραφία, καθώς η Αλίκη κρατούσε ένα μεγάλο μαχαίρι, ενώ με το ανοιχτό στόμα και τα γουρλωμένα μάτια της, έμοιαζε σαν να ήθελε να επιτεθεί σε κάποιον. Όπως φαίνεται, όμως, ήταν μια επίθεση γοητείας, αφού στο σχόλιο της η ελβετική εφημερίδα φάνηκε ενθουσιασμένη από την εξωτερική εμφάνισή της ηθοποιού, το επίθετο της οποίας, ωστόσο, μπέρδεψε κάπως τον συντάκτη. "Μεγάλο μαχαίρι, μεγάλο μαχαίρι... και ωραία κοπέλα, ωραία κοπέλα η Ελληνίδα ηθοποιός Αλίκη Βουιγιουκλάκλη!", έγραφε η λεζάντα - η αλήθεια είναι ότι το επίθετο της "εθνικής σταρ" σπάνια το πετύχαιναν οι ξένες εφημερίδες, όταν ασχολούνταν μαζί της.
Ορίστε  το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας L' Impartial με ημερομηνία 13.07.1959...


... και εδώ σε μεγέθυνση η φωτογραφία με το σχόλιο:




Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου