12 Απριλίου 2014

Ασφαλιστικά Συμβόλαια Αγάπης: Το αντίδοτο στα διαζύγια made in China


Βλέποντας τους αγαπημένους τους, εγχώριους σταρ να χωρίζουν, πολλοί Κινέζοι αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον έρωτα. Κι επειδή, προς το παρόν, δεν εμφανίζουν τάσεις ασεξουαλικότητας, όπως οι γείτονες και προαιώνιοι εχθροί τους Ιάπωνες, καταφεύγουν σε μια ασφαλιστικής εταιρία, που τους δίνει τη δυνατότητα να συνάψουν... ασφαλιστικά συμβόλαια αγάπης. 

Η πατέντα ανήκει σε μια εταιρία με έδρα την πόλη Ξιαμέν, που προτείνει έξι διαφορετικά Ασφαλιστήρια Αγάπης στους υποψήφιους πελάτες με τις τιμές να κυμαίνονται από 99 μέχρι 999.999 γουάν (ή από 15.90 μέχρι 161.020 δολάρια)! Φυσικά, το πιο οικονομικό πακέτο είναι και το πιο δημοφιλές, με πολλά ζευγάρια να το υπογράφουν έστω από περιέργεια, αλλά και βλέποντας το ως έναν τρόπο οικονομικής εξασφάλισης. 
Πώς λειτουργεί στην πράξη ένα τέτοιο ασφαλιστικό συμβόλαιο; Αν ένα παντρεμένο ζευγάρι εξακολουθήσει να είναι μαζί ύστερα από μια πενταετία, θα εισπράξει το προσυμφωνημένο με το ασφαλιστήριο ποσό, που θα είναι ανώτερο του ποσού που είχαν καταβάλλει. Αν πάλι το ασφαλιστικό συμβόλαιο υπογραφεί από ένα ανύπαντρο ζευγάρι, η μοναδική προϋπόθεση, για να εισπράξουν τα χρήματα, είναι το να έχουν παντρευτεί μέσα στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. 
Το ερώτημα είναι πόσο σύντομα θα φαλιρίσει η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρία, καθώς κανένα ζευγάρι δεν θα ήταν τόσο ανόητο, ώστε να χωρίσει πριν εισπράξει τα χρήματα. Ποιος τους εμποδίζει να πάρουν τα λεφτά, όταν έρθει η προβλεπόμενη ώρα, και να στείλουν ο ένας τον άλλο στον αγύριστο την επόμενη κιόλας μέρα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου