25 Σεπτεμβρίου 2014

Η τρελή ιστορία ενός Αμερικανού που ήθελε 10 δολάρια για να φτιάξει μια πατατοσαλάτα και κέρδισε περισσότερα από 55.000 δολάρια!

Ο Ζακ Μπράουν από το Κολόμπους του Οχάιο ήθελε να φτιάξει την πρώτη του πατατοσαλάτα. Δεν ήξερε όμως τι υλικά να χρησιμοποιήσει, ποια ήταν εκείνα που θα έδιναν στην πατατοσαλάτα του τη σωστή συνοχή, γεύση και υφή, αφού "κάθε υλικό έχει ένα λόγο που υπάρχει". Αυτό τουλάχιστον δήλωνε στο χιουμοριστικό βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στο Kickstarter.com ξεκινώντας μια καμπάνια με σκοπό να συγκεντρώσει 10 δολάρια, ώστε να αγοράσει τα σωστά υλικά για να ετοιμάσει μια πατατοσαλάτα με τα χεράκια του για πρώτη φορά!

Το βίντεο και γενικότερα η εκστρατεία του Ζακ είχαν απήχηση σε χιλιάδες Kickstarters, οι οποίοι συγκινήθηκαν από την ιστορία του και έσπευσαν να χρηματοδοτήσουν την επιθυμία του. Οι προσφορές άρχισαν να πέφτουν βροχή και ο στόχος των 10 δολαρίων υπερκαλύφθηκε περισσότερο από 550.000%! Αυτό θα πει πετυχημένη οικονομική εκστρατεία!
Όταν ο Ζακ Μπράουν άρχισε να συνειδητοποιεί την πρωτοφανή υποστήριξη του αιτήματός του, άρχισε να θέτει ελαφρά ψηλότερους στόχους, Στα 75 $ υποσχέθηκε να διοργανώσει ένα πίτσα πάρτι. Γρήγορα έπιασε κι αυτόν τον στόχο και ανέβασε το όριο στα 100 $ δηλώνοντας ότι θα ετοίμαζε δύο πατατοσαλάτες. Στα 1000 $ υποσχέθηκε να δείξει σε live streaming τη διαδικασία παρασκευής της περιζήτητης αυτής πατατοσαλάτας, ενώ στα 3000 $ δεσμεύτηκε να διοργανώσει ένα πάρτι πατατοσαλάτας με καλεσμένους όλους όσους του δώρισαν πάνω από 10 δολάρια, αφού αποδείχτηκε ότι "Το ίντερνετ αγαπάει την πατατοσαλάτα! Ας τους δείξουμε ότι και η πατατοσαλάτα αγαπάει το ίντερνετ!" 
Αυτός ήταν ο τελευταίος χρηματικός στόχος του Ζακ Μπράουν, που στο τέλος κατάφερε να συγκεντρώσει 55.492 δολάρια, τα οποία του δωρήθηκαν από 6.911 υποστηρικτές! Και βέβαια, πιστός στην υπόσχεσή του ο νεαρός Αμερικανός, που άλλαξε την άποψη πολλών για την ταπεινή αυτή σαλάτα, θα διοργανώσει στο σπίτι του ένα πάρτι με την ονομασία PotatoStock2014 - δεν προλαβαίνουμε να παρευρεθούμε, αφού διοργανώνεται σε δυο μέρες. Τι θα περιέχει; Διάφορα φαγητά, μεταξύ των οποίων και πατατοσαλάτες συνολικού βάρους 136 κιλών, θα διοργανωθούν αγώνες δρόμου με σακιά πατατών,  ενώ το παρόν θα δώσουν και μουσικά συγκροτήματα. 
Και όχι, δεν έχει διατεθεί ολόκληρο το ποσό στο επικείμενο πατατοπάρτι, αλλά ένα μέρος - άγνωστο πόσο - έχει διατεθεί σε φιλανθρωπίες και συγκεκριμένα σε πρωτοβουλίες για την εξάλειψη της πείνας και της έλλειψης στέγης. 

Εδώ βρίσκεται όλη η πορεία της υπερπετυχημένης καμπάνιας του Ζακ Μπράουν, που ήθελε απλά να φτιάξει μια πατατοσαλάτα και κατέληξε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα: Potato Salad by Zack Danger Brown — Kickstarter
... κι αυτό είναι το βίντεο που ανέβασε ως "ευχαριστώ" για την ανταπόκριση του κόσμου:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου