6 Νοεμβρίου 2014

Τι πραγματικά σκεφτόταν η Σοφία Λόρεν, όταν έριχνε δολοφονική ματιά στο βαθύ ντεκολτέ της Τζέιν Μάνσφιλντ; Η αληθινή ιστορία πίσω από μια διάσημη φωτογραφία


Μια από τις διασημότερες φωτογραφίες του Χόλιγουντ είναι εκείνη που τραβήχτηκε το 1957 σ' ένα πάρτι στο Μπέβερλι Χιλς, όταν η 22χρονη Σοφία Λόρεν, που βρισκόταν ακόμη στην αρχή της καριέρας της στην κινηματογραφική Μέκκα, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με την 24χρονη ντίβα Τζέιν Μάνσφιλντ. Η Μάνσφιλντ φορούσε ένα αρκετά αποκαλυπτικό φόρεμα - για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, τα έδειχνε όλα - κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την σεμνότερη Ιταλίδα ηθοποιό. Το δολοφονικό βλέμμα της Λόρεν έγραψε ιστορία και 57 χρόνια μετά είναι η ώρα των αποκαλύψεων. Τι πραγματικά σκεφτόταν η Ιταλίδα ντίβα, όταν τα μάτια της πυροβολούσαν το μπούστο στης Μάνσφιλντ;

Στο βιβλίο "Yesterday, Today and Tomorrow: My Life", όπου η Σοφία Λόρεν καταγράφει τ' απομνημονεύματά της, θυμάται εκείνη τη βραδιά:
"Εκείνη τη στιγμή, έφτασε η Τζέιν Μάνσφιλντ. Το πλήθος των καλεσμένων έκανε στην άκρη για να την αφήσουν να περάσει, καθώς κατευθυνόταν στον τραπέζι μου. Προχωρούσε μπροστά, λικνιζόμενη στα τακούνια της, ίσως όχι εντελώς νηφάλια, με κάτι μεγάλο και επιτακτικό σε κάθε της βήμα. Ήξερε ότι όλοι είχαν στραμμένα τα μάτια τους πάνω της - και πώς δεν μπορούσε κάποιος να μην κοιτάζει μ΄ ανοιχτό το στόμα το ντεκολτέ της, το οποίο ήταν κάτι περισσότερο από γενναιόδωρο. Ήταν σαν να έλεγε: "Έρχεται η Τζέιν Μάνσφιλντ, η Ξανθιά Βόμβα!". Έκατσε δίπλα μου στο τραπέζι και άρχισε να μιλά - ήταν σαν ένα ηφαίστειο, που εκρήγνυται. Καθώς αυτή φούντωνε ολοένα και περισσότερο, ξαφνικά εντόπισα ένα από τα στήθη της στο πιάτο μου. Κοίταξα προς το μέρος της, τρομοκρατημένη. Ένας εξαιρετικά γρήγορος ρεπόρτερ φωτογράφησε τη σκηνή και η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου. Αρνήθηκα να την υπογράψω σαν αυτόγραφο. Πίσω από το γοητευτικό βασίλειο του Χόλιγουντ κρύβονταν ορισμένες χυδαίες και γκροτέσκ πλευρές, με τις οποίες αρνήθηκα να έχω την παραμικρή σχέση".

Εν τω μεταξύ, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Entertainment Weekly, μακριά από την καθωσπρέπει γλώσσα του βιβλίου, η Λόρεν ήταν περισσότερο ευθύς στα σχόλιά της: "Κοίτα τη φωτογραφία. Πού είναι τα μάτια μου; Κοιτάζω τις ρώγες της, επειδή φοβάμαι ότι ετοιμάζονται να έρθουν προς το πιάτο μου. Στο πρόσωπό μου βλέπεις το φόβο. Φοβάμαι τόσο πολύ ότι τα πάντα μέσα στο φόρεμά της πρόκειται να εκραγούν - ΜΠΟΥΜ! - και να ξεχυθούν σ' όλο το τραπέζι".



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου