27 Φεβρουαρίου 2015

Η πιο τρυφερή ιστορία αγάπης: Ύστερα από 68 χρόνια γάμου πέθαναν μαζί, πιασμένοι χέρι-χέρι


Ο Φλόιντ Χάρτγουιγκ και η Βάιολετ γνωρίζονταν από μικρά παιδιά. Μεγάλωσαν σε μια μικρή αγροτική κοινότητα της Καλιφόρνια, το Ίστον. Ήταν φίλοι για πολλά χρόνια, όμως οι δρόμοι τους φάνηκε να παίρνουν άλλες κατευθύνσεις, όταν ξέσπασε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και ο Φλόιντ κατατάχθηκε στο πολεμικό ναυτικό. Όμως ο θεός Έρωτας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και έριξε το βέλος του σημαδεύοντας τις καρδιές τους κατά τη διάρκεια ενός χορού, όταν ο Φλόιντ βρέθηκε με άδεια στη γενέτειρά του. 

Στις 16 Αυγούστου 1947, ο Φλόιντ και η Βάιολετ ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας κι από τότε παρέμειναν μαζί για πάντα, αγαπημένοι όπως τότε. Τι κι αν τους πρώτους μήνες εκείνος αναγκαζόταν να λείπει συχνά λόγω του επαγγέλματός του, οι δυο τους κρατούσαν τη φλόγα ζεστή ανταλλάσσοντας ερωτικές επιστολές - 131 συνολικά μέσα σε 2 χρόνια. Στην πορεία ασχολήθηκαν με τη φάρμα τους, απέκτησαν τρία παιδιά, αλλά και τέσσερα εγγόνια και δέκα δισέγγονα. 
Τα χρόνια περνούσαν ευτυχισμένα, όμως κάποια στιγμή έρχεται το τέλος. Γύρω στα Χριστούγεννα του 2014, η γεροντική άνοια της Βάιολετ επιδεινώθηκε σημαντικά. Περίπου ένα μήνα αργότερα, ο γιατρός διαπίστωσε ότι το πρόβλημα στα νεφρά του Φλόιντ ήταν μη αναστρέψιμο και του έδωσε δυο εβδομάδες ζωής. 
Τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που γνώριζαν πόσο αγαπημένοι ήταν οι δυο τους, σκέφτηκαν κάτι πολύ τρυφερό. Τράβηξαν τους καναπέδες από το σαλόνι του σπιτιού και τοποθέτησαν δύο νοσοκομειακού τύπου κρεβάτια, ώστε το ζευγάρι να είναι συνέχεια μαζί. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ένωσαν την παλάμη του Φλόιντ με την παλάμη της Βάιολετ, ώστε να έχουν σωματική επαφή.
Στις 11 Φεβρουαρίου, ο 90χρονος Φλόιντ έκλεισε για πάντα τα μάτια του. Η εγγονή του, Σύνθια, είπε τότε στη 89χρονη γιαγιά της ότι μπορούσε πλέον να φύγει κι εκείνη, ότι ο Φλόιντ την περίμενε. Μέσα στις επόμενες πέντε ώρες, η Σύνθια και ο Φλόιντ ξανσυναντήθηκαν σε μια άλλη ζωή, πιασμένοι χέρι-χέρι. Αυτή είναι αληθινή αγάπη, την οποία ούτε ο θάνατος μπορεί να χωρίσει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου