29 Ιουλίου 2015

Τι προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό ένα κουτάκι κόκα-κόλα μέσα σε 60 λεπτά


Ο δρ. Νιράζ Ναΐκ, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, αναρωτιόταν γιατί οι άνθρωποι που ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά, κερδίζουν βάρος αντί να χάνουν. Το μυστικό βρίσκεται στη φρουκτόζη που απαντάται σε τεχνητές τροφές (όπως γλυκά, φαστ φουντ ή αναψυκτικά), σε αντίθεση με τη φρουκτόζη των φυτικών τροφών, η οποία εξισορροπείται από "αντίδοτα". Κάπως έτσι και έχοντας υπόψη την ευρεία κατανάλωση αναψυκτικών σ' όλον τον πλανήτη, ο δρ. Ναΐκ σκέφθηκε να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους μέσω του μπλογκ του (truththeory.com), παρουσιάζοντας τις επιδράσεις που έχει ένα από τα δημοφιλέστερα αναψυκτικά, η κόκα-κόλα, στον ανθρώπινο οργανισμό μέσα σε μια ώρα από την κατανάλωση.

Τα πρώτα 10 λεπτά:
Πίνοντας ένα κουτάκι κόκα-κόλα, ο ανθρώπινος οργανισμός έχει καταναλώσει 10 κουταλάκια του καφέ ζάχαρη, που αντιστοιχούν στην ανώτατη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα. Με άλλα λόγια, θα πρέπει για το υπόλοιπο της ημέρας να μην φας καθόλου ζάχαρη (ή τροφή που περιέχει ζάχαρη). Για δεύτερη κόκα-κόλα... ούτε λόγος. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε ο άνθρωπος να κάνει εμετό με την κατανάλωση τόσο μαζικής ποσότητας ζάχαρης. Αυτό δεν συμβαίνει λόγω επίδραση του φωσφορικού οξέος.

Στα 20 λεπτά:
Η γλυκαιμία αυξάνει θεαματικά και προκαλεί έκρηξη ινσουλίνης. Ως αποτέλεσμα, το συκώτι αρχίζει να μετατρέπει την ζάχαρη σε λίπος.

Στα 40 λεπτά:
Έχει ολοκληρωθεί η απορρόφηση της καφεΐνης. Έτσι, οι κόρες των ματιών διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνει, ενώ το συκώτι διοχετεύει περισσότερη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος. Παράλληλα, μπλοκάρονται οι υποδοχείς αδενοσίνης στον εγκέφαλο προκαλώντας υπνηλία. 

Στα 45 λεπτά:
Ανεβαίνει η παραγωγή ντοπαμίνης, ενεργοποιώντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλο. Μην χαίρεστε... είναι λειτουργία αντίστοιχη με αυτήν που προκαλείται από την ηρωίνη.

Σε λιγότερο από 60 λεπτά:
Επέρχεται διούρηση και ο οργανισμός "ξεφορτώνεται" ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, που προορίζονταν για τα οστά, καθώς επίσης νάτριο, ηλεκτρολύτη και νερό. 

Στα 60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο στο κάτω έντερο, ενισχύοντας το μεταβολισμό. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τις υψηλές ποσότητες ζάχαρης και τεχνητών γλυκαντικών που επίσης αυξάνουν την απώλεια ασβεστίου με τα ούρα. 


πηγή: truththeory.com/



Σχετικά θέματα:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου