31 Αυγούστου 2016

Δυο νεαροί Βέλγοι πέρασαν το βράδυ τους στην IKEA, γύρισαν και ανέβασαν σχετικό βίντεο εξοργίζοντας την επιχείρηση.

Για κάποιους τα καταστήματα επίπλων αποτελούν εναλλακτικό λούνα παρκ. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για πολυκαταστήματα, όπως το IKEA. Φαντάζονται τι ωραία θα ήταν να περνούσαν μια μέρα εκεί περνώντας από έπιπλο σε έπιπλο και από δωμάτιο σε δωμάτιο. Κάποιοι, που έχουν άφθονο χρόνο στη διάθεσή τους, το κάνουν την ημέρα. Πηγαίνουν πρωί πρωί με την αυγούλα και ξεχνιούνται για ώρες. Άλλοι πάλι ενοχλούνται από τη βαβούρα με όλους αυτούς τους πελάτες και το προσωπικό που πάνε κι έρχονται και ονειρεύονται μια διανυκτέρευση. Φυσικά, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο πρακτικά, αφού είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει κάποιος από τους ελέγχους τόσο των υπαλλήλων πριν το κλείσιμο του μαγαζιού όσο και των νυχτοφυλάκων στη συνέχεια, αν στο μεταξύ κατάφεραν να κλειστούν μέσα χωρίς να τους έχει πάρει κανείς χαμπάρι. Την εξαίρεση φαίνεται ότι έκαναν δύο νεαροί Βέλγοι, που ακούνε στο όνομα "Bakuna Fatata", οι οποίοι όχι απλά πέτυχαν το αδύνατο, αλλά ανέβασαν στη σελίδα τους στο YouTube κι ένα σχετικό βίντεο με τίτλο "Δύο ανόητοι το βράδυ στο IKEA". 

Το βίντεο ξεκινάει με τους ίδιους έξω από ένα κατάστημα ΙΚΕΑ να περιγράφουν το παράτολμο σχέδιό τους, συνεχίζεται μέσα στο μαγαζί - πού αλλού; στο εστιατόριο - για ν' ακολουθήσει σύντομα η αναζήτηση κρυψώνας (με τη συνοδεία κατάλληλης μουσικής υπόκρουσης) και στο τέλος η υλοποίηση του σχεδίου. Δείτε το:



Στη σελίδα τους στο YouTube περιγράφουν το γενικότερο σκεπτικό τους: "Η ζωή είναι να δημιουργείς εμπειρίες και αναμνήσεις. Ένα ρητό λέει: Μη μετανιώνεις για ό,τι έχεις κάνει, να μετανιώνεις για όσα δεν έχεις κάνει στην ζωή σου". Η ζωή είναι ένα μεγάλο βίντεο. Φρόντισε να το κάνεις ενδιαφέρον, επειδή, όταν φτάσει το τέλος, τέλειωσες και ποτέ δεν θα έχεις δεύτερη ευκαιρία".

Αναμενόμενα, η αντίδραση των μεγάλων κεφαλιών της IKEA ήταν αρνητικά, καθώς δεν είδαν με πολύ καλό μάτι τη διανυκτέρευση των δύο νεαρών σ' ένα από τα μαγαζιά της εταιρίας τους, νομίζοντας ότι υπέστη πλήγμα το γόητρο της IKEA από τη φάρσα, που σε μεγάλο βαθμό εξέθεσε τα μέτρα ασφαλείας. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι δυο τύποι δεν προχώρησαν σε βανδαλισμούς ούτε έθεσαν ποτέ σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ή την περιουσία της επιχείρησης, όμως η φάρσα τους θα μπορούσε θεωρητικά να "εμπνεύσει" και άλλους ανθρώπους με πιο παραβατικές συμπεριφορές.

Έτσι, μιλώντας σε σουηδική εφημερίδα, εκπρόσωπος της εταιρίας τόνισε το κοινότυπο ότι "η ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών μας είναι πάντοτε η πρώτη μας προτεραιότητα", ενώ καθησύχασε, όσους τυχόν ανησύχησαν, ότι "ερευνούμε το κατάστημα πριν το κλείσιμο", ενώ "όλα τα καταστήματά μας στη Σουηδία είναι εξοπλισμένα με ανιχνευτές κίνησης για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια όλων".

Τώρα, ειλικρινά, εσείς με ποια πλευρά συντάσσεστε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου