20 Ιουνίου 2019

Μια ομπρέλα ιαπωνικής κατασκευής που δεν σε προστατεύει απλά από τον ήλιο, αλλά και σε δροσίζει!

Παρασόλι (ή αλεξήλιο στα ελληνικά): η ομπρέλα που χρησιμοποιείται για προφύλαξη όχι από τη βροχή, αλλά από τον ήλιο τις καυτές καλοκαιρινές μέρες. Προφυλάσσει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος της ηλίασης και προσφέρει μια μικρή ανακούφιση από την ζέστη. Το μειονέκτημά της είναι ότι δεν μας δροσίζει. Έτσι, όσοι καταφεύγουν στη λύση της θερινής ομπρέλας στην πόλη, θα πρέπει στο άλλο χέρι να κρατούν μια βεντάλια ή - συνηθέστερα - ένα ανεμιστηράκι τσέπης. Πώς όμως να κάνει κάποιος τα ψώνια του χωρίς ούτε ένα χέρι ελεύθερο; Τη λύση δίνει η ιαπωνική εταιρία Thanko, η οποία παρουσιάζει την εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα της... Fanbrella!

Όπως προκύπτει και από την ονομασία της, η Fanbrella συνδυάζει τον ανεμιστήρα ("fan" στ' αγγλικά) και την ομπρέλα που όλοι ξέρουμε και χρησιμοποιούμε. Πατώντας το κουμπί στη βάση της ομπρέλας του, μπορεί κάποιος να ενεργοποιήσει το ανεμιστηράκι, που βρίσκεται στην κορυφή, και να εξασφαλίσει κατ' αυτόν τον τρόπο λίγες ανάσες δροσιάς. Κι επειδή πολλές φορές το ελαφρύ αεράκι δεν είναι αρκετό για να δροσιστεί κάποιος μέσα στο λιοπύρι μιας τσιμεντούπολης, η εταιρία είχε και μια δεύτερη καινοτόμο ιδέα. Η fanbrella μπορεί να συνδεθεί μ' ένα κοινό πλαστικό μπουκαλάκι νερού, οπότε μ' ένα απλό πάτημα κουμπιού μπορεί να ψεκάσει το χρήστη πριν αυτός λιποθυμήσει από την ζέστη. 

Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι ο εφοδιασμός της ομπρέλας με τέσσερις μπαταρίες ΑΑ, οι οποίες αντέχουν συνολικά για πέντε ώρες. Κι αν αναρωτιέστε για την τιμή, νομίζω ότι αυτή κινείται σε λογικά πλαίσια, καθώς στο e-shop της εταιρίας πωλείται προς 5.980 γιέν (δηλαδή κάτι λιγότερο από 50 ευρώ). Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείτε να κάνετε παραγγελίες από την Ελλάδα, αλλά μήπως η εισαγωγή της προς εμπορική διάθεση στη χώρα μας θα ήταν η επόμενη έξυπνη, εμπορική ιδέα; (Ίσως βέβαια και όχι, μιας και η αλήθεια είναι ότι στους ελληνικούς δρόμους δεν βλέπουμε και πολλούς να κυκλοφορούν με τα παρασόλια ανά χείρας)

Εδώ μπορείτε να δείτε και το επίσημο (σύντομο) βίντεο παρουσίασης της Fanbrella:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου