28 Ιανουαρίου 2012

ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΥΨΕΙΣ


Ο Nick Santino ήταν ηθοποιός, γνωστός ευρύτερα από τη συμμετοχή του σε αμερικάνικες σαπουνόπερες. Πριν από αρκετά χρόνια υιοθέτησε ένα σκυλί ράτσας πιτ μπουλ από καταφύγιο ζώων, στο οποίο έδωσε το όνομα Ρόκο. Έχοντας περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια και ο ίδιος, αφού μεγάλωσε αρχικά σε ορφανοτροφείο και στη συνέχεια με ανάδοχες οικογένειες, ένιωθε πολύ δεμένος με το σκύλο του φτάνοντας στο σημείο να γράψει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι δεν ήταν αυτός που έσωσε τον Ρόκο, αλλά ο Ρόκο έσωσε εκείνον.

Το 2010 όμως ο κανονισμός της πολυκατοικίας που διέμενε ο ηθοποιός στη Νέα Υόρκη έγινε αυστηρότερος και μάλιστα απαγόρευσε την παραμονή πιτ μπουλ στο κτίριο, παρότι ο ηθοποιός ζούσε ήδη εκεί με τον σκύλο του για χρόνια. Βέβαια, υποτίθεται ότι από τους νέους κανόνες εξαιρούνταν όσα σκυλιά υπήρχαν ήδη στο κτίριο, ωστόσο ο Santino άρχισε να δέχεται παρενοχλήσεις από ορισμένους ενοίκους αλλά και από τον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Άρχικά απαγόρευαν στον Santino να αφήνει το σκύλο του μόνο στο διαμέρισμα για περισσότερο από εννέα ώρες, κάτι πολύ συχνά δύσκολο λόγω της φύσης του επαγγέλματος του άνδρα, αλλά και να αφήνει τον Ρόκο να περνάει από τα κεντρικά ασανσέρ. Αργότερα του απαγγέλθηκε κατηγορία ότι φιλοξενούσε στο διαμέρισμά του σκύλο που γαβγίζει ύστερα από καταγγελία και ο ηθοποιός κλήθηκε να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο. Φίλοι αλλά και γείτονες που δεν είχαν κανένα πρόβλημα με το σκύλο υποστηρίζουν ότι ο Ρόκο δε γάβγιζε ούτε ήταν επικίνδυνος, πολλοί μάλιστα τον λάτρευαν, ωστόσο μία καταγγελία κάποιου κακοπροαίρετου αρκεί για να επιβληθεί το πρόστιμο σε τέτοιες υποθέσεις. Υπάρχουν όμως και απόψεις που υποστηρίζουν ότι τελευταία ο σκύλος άρχισε όντως να γίνεται επιθετικός αποδίδοντάς το σε κατάθλιψη του Santino, όμως εκ των υστέρων είναι εύκολο να μιλήσει κάποιος για "κατάθλιψη" ενός αυτόχειρα.
Τον τελευταίο καιρό τα πράγμα έγινα πολύ δύσκολα για τον ηθοποιό και τον σκύλο του, καθώς ο διαχειριστής του έθεσε το δίλημμα: ή θα μετακόμιζε ή θα έκανε ευθανασία στο σκύλο του. Η πίεση ήταν τόσο αφόρητη, που ο ηθοποιός υπέκυψε σ' αυτήν και την περασμένη Τρίτη, την ημέρα που ο Santino έκλεινε τα 47 του χρόνια, έκανε ευθανασία στον Ρόκο, παρότι ο σκύλος ήταν σε άριστη κατάσταση υγείας. Ο Santino όμως δεν είχε τη συνείδηση του, επειδή ένιωθε ότι πρόδωσε τον καλύτερο του φίλο. Μοίρασε με δάκρυα στα μάτια τις τροφές και τα πράγματα του σκύλου του σε φίλους και γείτονες, έκανε ένα τηλεφώνημα σε μία πρώην κοπέλα του στις δύο τα ξημερώματα της Τετάρτης και λίγες ώρες αργότερα ο Santino βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του ύστερα από υπερκατανάλωση χαπιών. Στο σημείωμα που άφησε έγραφε: "Ο Ρόκο με εμπιστεύτηκε και τον πρόδωσα. Δεν του άξιζε αυτό". 
Σύμφωνα με φίλους και μέλη της οικογένειας του ηθοποιού, το άψυχο σώμα του Santino θα αποτεφρωθεί και θα θαφτεί με τον - ήδη αποτεφρωμένο - Ρόκο. Υπερβολική αντίδραση ενός καταθλιπτικού ή υπερβολική αγάπη για τον σκύλο του; Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει, άλλωστε δεν γνωρίσαμε τον άτυχο ηθοποιό ώστε να σχηματίσουμε ορθή άποψη, ενώ σίγουρα έχουμε ερωτηματικά για την απόφασή του να υποκύψει στον εκβιασμό του διαχειριστή της πολυκατοικίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, αποτελεί μια τραγική ιστορία, απόδειξη του ισχυρού δεσμού που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στον σκύλο και τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου