14 Απριλίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 14 Απριλίου 2012 ή, αν προτιμάτε, το Μεγάλο Σάββατο για φέτος, όπου όλοι προετοιμάζονται για το βράδυ, όταν θα ακουστεί το "Χριστός Ανέστη".
Σαν σήμερα το 1865 έγινε η δολοφονία του αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν, ενώ το 1912, είκοσι λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, ο  "Τιτανικός" προσέκρουσε σε παγόβουνο, χτύπημα που προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου λίγες ώρες αργότερα.
Συνεχίζεται σήμερα το εορταστικό σερί "Πρωτοχρονιάς" στα κράτη της νοτιοανατολικής Ασίας. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα του νέου έτους στο Νεπάλ, στο Μπαγκλαντές, στη Βιρμανία και σε ορισμένα κρατίδια της Ινδίας, ενώ συνεχίζονται οι τριήμεροι εορτασμοί στα υπόλοιπα κράτη της περιοχής, όπου το νέο έτος μπήκε χτες σύμφωνα με τα τοπικά ισχύοντα ημερολόγια.
Αν είστε χωρίς ταίρι και δεν πήρατε δώρο φέτος στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τότε σήμερα θα έπρεπε να βρεθείτε στη Νότιο Κορέα. Στη χώρα αυτή, η σημερινή ημερομηνία έχει καθιερωθεί ως η "Μαύρη Ημέρα" και όσοι είναι μόνοι σ' αυτή τη ζωή βρίσκονται μεταξύ τους και τρώνε το φαγητό Jajangmyeon, δηλαδή νούντλς με μαύρη σάλτσα από λαχανικά και κρέας ή θαλασσινά. Επίσης, σήμερα γιορτάζουν και όσοι δεν πήραν δώρο στις 14 Μαρτίου (την ονομαζόμενη και ως "Λευκή ημέρα"), την ημερομηνία δηλαδή που έχει καθιερωθεί να ανταποδίδεται το δώρο της γιορτής των ερωτευμένων. Νομίζω ότι στη Νότιο Κορέα απλά ψάχνουν ευκαιρία να γιορτάσουν και από κάτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου