12 Απριλίου 2012

ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ


Μία ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Τόμσεν της Νορβηγίας σκέφτηκε να ερευνήσει αν υπάρχει μια συγκεκριμένη εποχή που ανεβάζει την ερωτική διάθεση στα δύο φύλα και αν ναι, κατά πόσο είναι κοινή μεταξύ τους αλλά και φυσικά ποια είναι αυτή η εποχή.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, η ερωτική διάθεση είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη στις γυναίκες κατά την άνοιξη υπό την επίδραση του ήλιου και του φωτός, ενώ - προς μεγάλη έκπληξη - κατέληξαν ότι η αντρική λίμπιντο ανεβαίνει κατακόρυφα το.. φθινόπωρο, αν και ο μήνας κατά τον οποίο οι άντρες σκέφτονται περισσότερο το σεξ είναι ο Αύγουστος. Πάντως τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες ο πιο ξενέρωτος μήνας είναι ο Δεκέμβριος, καθώς το μήνα αυτό η επιθυμία για σεξουαλική επαφή πιάνει πάτο.
Αυτό που προξενεί εντύπωση στους επιστήμονες είναι το ότι δεν υπάρχει χρονική σύμπτωση στην εκδήλωση της ερωτικής επιθυμίας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Σίγουρα πάντως μπορούν να εξηγήσουν το γιατί η άνοιξη επιδρά θετικά στη διάθεση των γυναικών για σεξουαλική επαφή. Το μυστικό κρύβεται στο φως του ήλιου, το οποίο επιδρά σε ορμόνες που παράγει το ανθρώπινο σώμα, όπως για παράδειγμα οι ενδορφίνες, που δρουν αυξητικά στη σεξουαλική δραστηριότητα. Αντίθετα, η σεξουαλική διάθεση των ανδρών εμφανίζει μεγαλύτερη σταθερότητα σε σχέση με την αντίστοιχη γυναικεία. Οι άντρες παράγουν διαρκώς τεστοστερόνη, ενώ οι γυναικείες ορμόνες δείχνουν να επηρεάζονται από τον ήλιο, αλλά και από τρίτους παράγοντες, όπως η έμμηνος ρήση.
Βέβαια, μια ειδικότερη ερμηνεία ως προς το γιατί οι άντρες σκέφτονται περισσότερο το σεξ ειδικά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, όπως έδειξε η έρευνα, δεν έχουν δώσει οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τόμσεν, περιοριζόμενοι απλά να τονίσουν ότι οι άντρες σκέφτονται το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες - κάτι για το οποίο ουδείς αμφέβαλλε νομίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου