1 Μαΐου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Δύο είναι μόνο οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες ελέω πρωτομαγιάς αλλά και ... Μαΐου, καθώς παραδοσιακά  αριθμός των νέων ταινιών το μήνα αυτό είναι μικρότερος. Η μία από τις ταινίες είναι ελληνική, ονομάζεται "Poker Face" και κάνει πρεμιέρα σήμερα, πρωτομαγιά. Η δεύτερη ταινία είναι το ριμέικ της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς των 80s "Ομάδα Δράσης 21" (21 Jump Street) και θα βγει στις αίθουσες κανονικά την Πέμπτη, 3 του μηνός. Προλαβαίνετε άνετα να τις δείτε και τις δύο, αν σας ενδιαφέρουν πλοκή και συντελεστές, αλλά και η... βαθμολογία του αγαπημένου σας κριτικού.

Poker Face (δράμα, Eλλάδα)
Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας/ Πρωταγωνιστούν: Άλκης Κούρκουλος, Εύη Σαουλίδου, Αντώνης Καφετζόπουλος
Υπόθεση: Η Νίκη είναι η κινητή απόδειξη της γκαντεμιάς. Όχι, δεν γεννήθηκε έτσι. Ήταν το παιδί θαύμα. Είχε το “Χάρισμα”, προς μεγάλη χαρά του πατέρα της Φανούρη και της παρέας του, που ζούσαν από τον τζόγο. Τι ήταν το Χάρισμα; Ένα λούτρινο παπαγαλάκι και γούρι της Νίκης, όταν ήταν μικρή.Μέχρι τη μέρα που της το έκλεψε, ένας παιδικός της φίλος. Από εκείνη την ημέρα, τόσο τη Νίκη, όσο και τον πατέρα της, μόνο τυχερούς δεν τους λες. Χρεοκοπία και φυλακή για τον τζογαδόρο μπαμπά και μια σειρά από ατυχή γεγονότα να τους συμβαίνουν διαρκώς.Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου η Νίκη εργάζεται σε ένα life style περιοδικό. Όταν η εκδότρια του περιοδικού, της ζητήσει να πάρει συνέντευξη από έναν πρωταθλητή του πόκερ, η τύχη της φαίνεται να αλλάζει. Πολύ σύντομα, η Νίκη θα συνειδητοποιήσει ότι ο πρωταθλητής του Poker, ο Αδιάβροχος, ένας τύπος που ζει από το «άθλημα» του Poker είναι ένας… παλιός της γνωστός. Και επιπλέον, έχει και κάτι που της ανήκει.Θα ξεκινήσει τότε μεταξύ τους, μια ιδιόμορφη σχέση, κάτι σαν παρτίδα Poker. Ένα δυνατό παιχνίδι στρατηγικής. Μπλοφάρουν, ποντάρουν, ρεφάρουν, τζογάρουν και παίζουν… τα ρέστα τους στο τελικό τραπέζι του ελληνικού τουρνουά Poker, στην απόλυτη μονομαχία των δύο φύλων!
Οι βαθμολογίες:
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5

21 Jump Street (κωμωδία, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Phil Lord, Chris Miller/ Πρωταγωνιστούν: Jonah Hill, Channing Tatum
Υπόθεση: Ο Τζένκο και ο Σμιντ είναι δύο αδέρφια, τα οποία κάνουν όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, κάτι που φαίνεται από την προσήλωση που επιδεικνύουν την ώρα του μαθήματος και την προθυμία τους να συμμετέχουν στις διάφορες σχολικές εκδηλώσεις. Ή, τουλάχιστον, αυτή την εικόνα επιθυμούν να βγάλουν προς τα έξω, καθώς στην πραγματικότητα οι δυο τους αποτελούν μέλη μιας ειδικής ομάδας μυστικών αστυνομικών, οι οποίοι χάρη στο νεανικό τους στιλ και την εφηβική τους εμφάνιση, μπορούν να υποδυθούν με άνεση τους μαθητές γυμνασίου, περνώντας απαρατήρητοι. Γεγονός που τους επιτρέπει να καταπολεμούν εκ των έσω την καλπάζουσα σχολική εγκληματικότητα...
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.7/10 (από 24.877 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.2/10 (κριτικοί), 4.2/5 (από 105.992 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 5/10

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου