11 Ιουλίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 11 ΙΟΥΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012.
Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο αμφιλεγόμενος Ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης, ενώ μια ημέρα σαν κι αυτή γεννήθηκαν προσωπικότητες όπως ο σχεδιαστής ρούχων Τζόρτζιο Αρμάνι, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Γιουλ Μπρίνερ, αλλά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στα τέλη του 19ου αιώνα, Χαρίλαος Τρικούπης.
Στη Φλάνδρα, την ολλανδόφωνη επαρχία του Βελγίου, τιμάται η επέτειος από τη Μάχη των Χρυσών Σπιρουνιών (Guldensporenslag), στις 11 Ιουλίου 1302, όταν Φλαμανδοί εργάτες κατατρόπωσαν το γαλλικό στρατό που είχε στείλει στην περιοχή ο Φίλιππος Δ' με αφορμή εξέγερση στην πόλη Μπριζ εναντίον του κυβερνήτη που είχε διορίσει ο γάλλος βασιλιάς.
Σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμού, σκοπός της οποίας είναι η ενημέρωση των ανθρώπων για σειρά θεμάτων, όπως ο οικογενειακός σχεδιασμός, η ισότητα των φύλων, η φτώχεια, θέματα υγείας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι φετινές εκδηλώσει επικεντρώνονται στα προβλήματα  των υπηρεσιών υγείας που σχετίζονται με την αναπαραγωγική διαδικασία. Σύμφωνα με την απογραφική υπηρεσία του ΟΗΕ, ο πληθυσμός του πλανήτη τη χθεσινή ημέρα υπολογιζόταν σε 7,025,071,966 κατοίκους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου