12 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Τρεις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κάθε μία απευθύνεται στο δικό της κοινό: ένα μπλοκμπάστερ με ήρωα έναν αγαπημένο κόμικ ήρωα ("Tha Amazing spider-Man"), ένα δυνατό νορβηγικό θρίλερ ("Κυνηγοί κεφαλών") κι ένα οικογενειακό δράμα από το Ισραήλ ("Γράψε λάθος"). Παράλληλα, επαναπροβάλονται δύο κλασσικές ταινίες, το "Notorious" του Άλφρεντ Χίτσκοκ και το μιούζικαλ "Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές" με τη Μέριλιν Μονρόε, τρεις εβδομάδες πριν συμπληρωθούν 50 χρόνια από τον μυστηριώδη θάνατο της πιο διάσημης ξανθιάς του παγκόσμιου κινηματογράφου μέχρι σήμερα.


The Amazing Spider-Man (δράσης, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Mark Webb/ Πρωταγωνιστούν: Andrew Garfield, Emma Stone, Martin Sheen, Sally Field
Υπόθεση: Η ταινία διηγείται την ιστορία του Peter Parker, ενός καθόλου δημοφιλούς έφηβου που μεγαλώνει με τον θείο και τη θεία του, καθώς οι γονείς του τον εγκατέλειψαν σε μικρή ηλικία. Ο Peter, όπως συνηθίζουν οι έφηβοι, είναι μπλεγμένος σε υπαρξιακές αναζητήσεις. Εντωμεταξύ, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και με τα μυστήρια του έρωτα, που έχει βρει στο πρόσωπο της Gwen Stacy. Κάποια στιγμή ο Peter ανακαλύπτει μια μυστηριώδη βαλίτσα που ανήκε στον πατέρα του και ξεκινά μια αναζήτηση για να καταλάβει τι πραγματικά συνέβη με την εξαφάνιση των γονιών του. H περιπέτεια αυτή θα τον οδηγήσει στο εργαστήριο του Dr.Curt Connors, του παλιού συναδέλφου του πατέρα του. Και όσο ο Spider-Man έρχεται αντιμέτωπος με το alter-ego του Dr. Connors, τον απειλητικό Lizard, ο Peter θα πάρει την μοιραία απόφαση να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να καθορίσει την μοίρα του ως ήρωας.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.7/10 (από 47.511 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.8/10 (κριτικοί), 4.2/5 (από 291.053 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: 5.5/10


Κυνηγοί κεφαλών - Hodejegerne (θρίλερ, Νορβηγία)
Σκηνοθεσία: Morten Tyldum/ Πρωταγωνιστούν: Aksel Hennie, Nikolaj Coster-Waldau
Υπόθεση: Ο Ρόγκερ Μπράουν είναι ένας κυνηγός ταλέντων, που φαίνεται να έχει μια τέλεια ζωή: επιτυχημένος επαγγελματικά, παντρεμένος με μια όμορφη και καταξιωμένη γυναίκα, διαθέτει μια υπέροχη βίλα, ζει μέσα στην πολυτέλεια – ταυτόχρονα όμως είναι και πνιγμένος στα χρέη. Προκειμένου να αντεπεξέλθει, επιδίδεται σ’ αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: κλέβει πολύτιμους πίνακες. Όταν μαθαίνει ότι ο κύριος ανταγωνιστής του, ο Κλας Γκρέβε, ένας άντρας με σκοτεινό παρελθόν, διαθέτει έναν ανεκτίμητο Ρούμπενς, περνάει αμέσως στη δράση: και αν το έγκλημα είναι τέχνη, αυτή η διάρρηξη θα ήταν το αριστούργημά του. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται, όταν ο Ρόγκερ βρίσκει στο διαμέρισμα του αντιπάλου του το κινητό της αγαπημένης του γυναίκας.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.5/10 (από 16.120 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.6/10 (κριτικοί), 4/5 (από 12.335 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: 5.5/10


Γράψε λάθος - Hearat Shulayim (δράμα, Ισραήλ)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Joseph Cedar/ Πρωταγωνιστούν: Lior Ashkenazi, Shlomo Bar-Aba
Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας μεγάλης διαμάχης μεταξύ ενός πατέρα και του γιου του. Εκκεντρικοί καθηγητές και οι δύο, έχουν αφιερώσει τις ζωές τους στη δουλειά. Ο πατέρας πεισματάρης καθαρολόγος, που φοβάται το κατεστημένο. Ο γιος του, Ούριελ, αναζητά συνεχώς την αναγνώριση. Μια μέρα, τα πράγματα αλλάζουν. Οι δύο άντρες αλλάζουν θέσεις, όταν ο πατέρας μαθαίνει ότι πρόκειται να λάβει το πιο σεβαστό βραβείο, που υπάρχει. Η απεγνωσμένη ανάγκη του γιου για αναγνώριση προδίδεται, η ματαιοδοξία του εκτίθεται. Ο Ούριελ είναι κατακλυσμένος από περηφάνια και φθόνο. Θα σαμποτάρει τη δόξα του πατέρα του;
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.9/10 (από 1.356 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.7/10 (κριτικοί), 3.7/5 (από 21.656 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 8/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: 6/10


Notorious (νουάρ, ΗΠΑ, 1946)
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock/ Πρωταγωνιστούν: Cary Grand, Ingrid Bergman
Υπόθεση: Μια όμορφη γυναίκα με ένα σπιλωμένο παρελθόν στρατολογείται από τον Αμερικάνο πράκτορα Ντέβλιν να κατασκοπεύσει σε έναν κύκλο από Ναζί στο μεταπολεμικό Ρίο. Η κατασκοπία αυτή φτάνει να γίνεται πολύ επικίνδυνη για την ζωή της αφού παντρευτεί τον πιο ευγενή από τον κύκλο των Ναζί, τον Άλεξ. Μόνο ο Ντέβλιν μπορεί να την σώσει, αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσει τον ρόλο του στην απελπιστική κατάστασή της, να αναγνωρίσει ότι την αγαπούσε εξ αρχής και να της το πει. Οι εκπληκτικές ερμηνείες, το εξαιρετικό σενάριο του Μπέν Χέκτς, και η σκηνοθεσία του Χίτσκοκ στα καλύτερα του, κάνουν το Notorious μια τέλεια ταινία.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.2/10 (από 42.021 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.9/10 (κριτικοί), 4.1/5 (από 33.394 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 9/10 
ΕΘΝΟΣ: 9/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 4/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 5/5
myfilm.gr: 9.5/10


Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές - Gentlemen Prefer Blondes (κωμωδία-μιούζικαλ, ΗΠΑ, 1953)
Σκηνοθεσία: Howard Hawks/ Πρωταγωνιστούν: Marilyn Monroe, Jane Russel
Υπόθεση: Δύο Αμερικανίδες τραγουδίστριες σαλπάρουν για τη Γαλλία. Στο ίδιο πλοίο βρίσκεται και ένας ντετέκτιβ, με αποστολή να παρακολουθεί τη μία από αυτές που είναι αρραβωνιασμένη με το γιο κάποιου εκατομμυριούχου. Οι προκλητικές Λόρελαϊ και Ντόροθι αναστατώνουν τον κόσμο των πλουσίων. H φιλοχρήματη Λόρελαϊ, επειδή αναζητά άντρες με πλούτο και διαμάντια, και η Ντόροθι επειδή αναζητά τον μεγάλο έρωτα. H παρουσία τους αλλάζει ολοκληρωτικά τη ζωή των αντρών, που ταξιδεύουν μαζί τους στο πολυτελές υπερωκεάνειο. Oι εκατομμυριούχοι ταξιδιώτες συνωστίζονται γύρω τους, και οι αρρενωποί αθλητές της ολυμπιακής ομάδας των HΠA παραβιάζουν την αυστηρή πειθαρχία της. Ωστόσο, δεν είναι μόνες... Της ακολουθεί κατά πόδας ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος έχει ως αποστολή να παρακολουθεί την μία από αυτές...
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.1/10 (από 11.799 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.8/10 (κριτικοί), 3.7/5 (από 38.683 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 6/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: 8.5/10

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου