13 Ιουλίου 2012

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ


Πόσο προληπτικοί είστε; Θα αποφασίζατε ακόμα και τι δώρο να κάνετε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, με γνώμονα τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να του προσφέρει καλή τύχη; Στην ιστοσελίδα http://www.giftypedia.com εντόπισα ένα αφιέρωμα στις προλήψεις που υπάρχουν σε διάφορους λαούς σχετικά με τα δώρα. Επειδή ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, γιατί να μην παγκοσμιοποιήσουμε και το τελευταίο αυτό απομεινάρι του μεσαιωνικού σκοταδισμού; Συμπύκνωσα αυτές τις δεισιδαιμονίες σε έναν δεκάλογο, τον οποίο αξίζει να διαβάσετε είτε για να χαμογελάσετε είτε και για να τον πάρετε στα σοβαρά. Ότι προαιρείται ο καθένας....

1. Όταν κάνετε δώρο ένα πορτοφόλι, μια τσάντα ή οτιδήποτε άλλο δύναται ή προορίζεται να περιέχει χρήματα, φροντίστε να; έχετε προηγουμένως βάλει και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, με το οποίο θα είναι σαν να εύχεστε στον παραλήπτη του δώρου να είναι καλότυχος και να μη μείνει ποτέ από χρήματα.

2. Μη δωρίζετε ποτέ παπούτσια κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, γιατί σύμφωνα με τις προλήψεις εκείνος θα απομακρυνθεί από κοντά σας.

3. Αν ο αγαπημένος ή η αγαπημένη σου σου κάνει δώρο ένα μαχαίρι, τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα για τη σχέση σας, η οποία μάλλον θα τελειώσει σύντομα. Αν πάλι σου προσφέρει ως δώρο μαχαίρι ή ψαλίδι ένας φίλος σου, μπορείς να σώσεις τον κίνδυνο διάλυσης της φιλίας σας, μόνο εφόσον του δώσεις ως αντάλλαγμα ένα κέρμα. Σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, δεν πρέπει να προσφέρουμε μαχαίρι ή ψαλίδι ούτε ως γαμήλιο δώρο, διότι θα φέρει κακοτυχία στο γάμο, ο οποίος δε θα κρατήσει για πολύ.

4. Όταν δωρίζεις χρήματα, θα πρέπει το ποσό να είναι περιττός αριθμός. Π.χ. 1 €, 11 €, 51 €, 101 € κ.ο.κ. (Μην το θεωρήσετε αυτό αφορμή για να κάνετε δώρο απλά ένα κέρμα του ενός ευρώ...)

5. Θέλετε να επισκεφθείτε το νέο σας γείτονα, αλλά δεν ξέρετε τι δώρο να του πάτε; Προσφέρτε του απλά ψωμί κι αλάτι, για να του ευχηθείτε να μη λείψει ποτέ το φαγητό από το νέο του σπιτικό. Αν του χαρίσετε ένα μπουκάλι κρασί, αυτό θα συμβολίζει τα χρόνια της ξεκούρασης που ακολουθούν και τη γλυκύτητα της ζωής. Επίσης, συμβολικό δώρο είναι και οι σπόροι, για να του ευχηθείτε να αποκτήσει νέα μέλη η οικογένειά του στο νέο της σπιτικό.

6. Τα μεγάλα κόκκινα τριαντάφυλλα με αγκάθια δεν είναι καθόλου καλή ιδέα για δώρο, επειδή πιστεύεται ότι η η σχέση θα αντιμετωπίσει πολλά βάσανα στο μέλλον.

7. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μια νύφη οφείλει να είναι το πρώτο δώρο που άνοιξε, αλλιώς θα την κυνηγάει η κακοτυχία. Πάντως, σύμφωνα με άλλη πρόληψη, ο αποστολέας του τρίτου δώρου που ανοίγει μια νύφη, σύντομα θα αποκτήσει παιδί.

8. Η ομπρέλα δε θεωρείται κακότυχη μόνο όταν είναι ανοιχτή μέσα στο σπίτι, αλλά και ως δώρο.

9. Γενικά, θεωρούνται ως καλότυχα τα δώρα που έχουν σχέση με βάτραχο, πασχαλίτσα, πέταλο αλόγου ή με τετράφυλλο τριφύλλι.

10. Οι Κινέζοι δεν προσφέρουν ρολόι ως δώρο, επειδή η κινέζικη λέξη για το ρολόι ακούγεται σαν την αντίστοιχη λέξη για το θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου