9 Μαΐου 2013

Τα αγαπημένα μουστάκια των Τούρκων


Μπορεί το πρότυπο του άντρα μετροσέξουαλ να επιβάλλει ριζική αποτρίχωση σ' όλο το σώμα και φυσικά στο πρόσωπο, στην Τουρκία οι άνδρες στην πλειοψηφία τους επιμένουν στο παραδοσιακό μουστάκι. Μάλιστα, στη γειτονική χώρα οι πλαστικοί χειρουργοί κάνουν "χρυσές" δουλειές, αφού χιλιάδες άνδρες, όχι μόνο Τούρκοι αλλά και τουρίστες από τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την πρόοδο της επιστήμης, που έχει καταρρίψει το ρητό ότι "μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται".

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας The Wall Street Journal, η αιτία για την αναβίωση του μουστακιού είναι οι τουρκικές σαπουνόπερες και οι άνδρες πρωταγωνιστές, που έχουν... παραδοσιακή εμφάνιση. Μόνο ο δρ. Σελαχατίν Τουλουνάι δηλώνει ότι κάθε μήνα ενεργεί 60 επεμβάσεις εμφύτευσης τριχών στο πρόσωπο, η καθεμία των οποίων κοστίζει 5.000 ευρώ και διαρκεί 5 ώρες.. 
Πώς γίνονται αυτές οι επεμβάσεις; Αφαιρώντας τρίχες από άλλα μέρη του σώματος, ώστε να εμπλουτιστούν οι τρίχες του προσώπου και να γίνονται  πιο.. πυκνές. Γιατί, της μόδας θεωρείται το παχύ μουστάκι, όπως αυτό του λαϊκού τραγουδιστή και ηθοποιού (κουρδικής καταγωγής) Ιμπραχίμ Τατλισές, το οποίο και επιθυμούν ν' αποκτήσουν οι περισσότεροι Τούρκοι, ενώ δεύτερο στις προτιμήσεις έρχεται το πιο νεανικό αξύριστο look του ηθοποιού Κιβάντς Τατλιτούγ, του επονομαζόμενου και ως "Μπραντ Πιτ της Τουρκίας".

Πηγή: Wikipedia

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου