9 Αυγούστου 2013

Ακραίες πρωτοβουλίες που μπορούν να σου εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας ή να σου την στερήσουν.


Στον δύσκολο αγώνα για μια θέση στον ήλιο της εργασίας, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Το κλειδί της επιτυχίας πολλές φορές είναι η πρωτοτυπία, το να επιχειρήσεις κάτι τόσο εξωφρενικό, ώστε τελικά να κλέψεις τις εντυπώσεις. Βέβαια, ακόμη και στην πρωτοτυπία το μέτρο είναι απαραίτητο, καθώς ενίοτε μπορεί ν' αποτελέσει και την παγίδα, που θα πέσεις μέσα.

Η αμερικανική ιστοσελίδα CareerBuilder.com απευθύνθηκε σε 200 μάνατζερ και υπεύθυνους πρόσληψης προσωπικού και συγκέντρωσε τι πιο ακραίες συμπεριφορές υποψηφίων κατά τη συνέντευξη, που άλλοτε αποδείχθηκαν άσος στο μανίκι, ενώ άλλες φορές κατέληξαν σε μπλόφα. Η ιστοσελίδα δεν προσδιορίζει σε τι είδους θέσεις εργασίες πέτυχε ή απέτυχε το κάθε τρικ, αλλά το ζητούμενο είναι η φαντασία του υποψηφίου, αλλά και τα όρια αυτής.
Με βάση αυτά τα στοιχεία, ορισμένες παράτολμες ενέργειες που βοήθησαν τους υποψήφιους ήταν οι εξής:
- Ένας υποψήφιος έγραψε το βιογραφικό του πάνω σε μια μπάρα σοκολάτας.
- Ένας άλλος εμφανίστηκε στη συνέντευξη με κουστούμι, ενώ φορούσε κι ένα κόκκινο μπλουζάκι κάτω από ένα λευκό. Στο κόκκινο t-shirt έγραφε, "Προσλάβετέ με. Δουλεύω σκληρά".
- Κάποιος άλλος που ήθελε να εντυπωσιάσει για την άνεσή του στα ισπανικά, ζήτησε η συνέντευξη να γίνει στη συγκεκριμένη γλώσσα. 
- Άλλος υποψήφιος ανέβηκε μέχρι το ταβάνι, το οποίο επιδιόρθωνε ο εργοδότης και του ζήτησε δουλειά. ενώ ένας άλλος πάλι προθυμοποιήθηκε να επιδιορθώσει κάτι από τον εξοπλισμό της εταιρίας.
- Κάποιος υποψήφιος δεν περιορίστηκε στο βιογραφικό, αλλά με τη συνοδεία κιθάρας εξήγησε τραγουδιστά γιατί ήταν ο καταλληλότερος υποψήφιος, ενώ ένας άλλος έστειλε μήνυμα με.. μπουκάλι

Συμπεριφορές που όχι μόνο δεν βοήθησαν τον υποψήφιο, αλλά αντιθέτως του στέρησαν και την παραμικρή ελπίδα ήταν οι εξής:
- Κάποιος έστειλε ένα καλάθι με φρούτα στο σπίτι του ανθρώπου που του είχε πάρει τη συνέντευξη. Ποιο ήταν το πρόβλημα; Ότι ο τελευταίος δεν είχε δώσει ποτέ στον υποψήφιο τη διεύθυνση του σπιτιού του. 
- Ένας άλλος υποψήφιος πίστεψε λανθασμένα ότι θα έπαιρνε τη θέση διαβάζοντας στον εργοδότη τα.. ταρώ.
- Ένας άλλος ντύθηκε σαν κλόουν - και προφανώς δεν ζητούσε δουλειά σε τσίρκο.
- Άλλος πάλι έβαλε χρονόμετρο και υποσχέθηκε ότι μέσα σε 3 λεπτά θα εξηγούσε γιατί ήταν ο ιδανικός υποψήφιος. Δεν εντυπωσίασε όμως κανέναν. 
- Κάποιος άλλος έστειλε ένα λαχείο στον υπεύθυνο για τη συνέντευξη, όμως δεν έφερε τύχη σε κανέναν, ενώ σ' έναν άλλο υποψήφιο δεν έφερε τύχη το φανταχτερό κουστούμι που προτίμησε να φορέσει στη συνέντευξη.



Σχετικά θέματα:
Το τραγούδι του άνεργου δημοσιογράφου που σαρώνει στο youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου