19 Μαρτίου 2014

6 τροφές με τις οποίες μπορείτε και να... καθαρίσετε!

Τα έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας, συνήθως για να μαγειρέψετε ή να συνοδέψετε το αγαπημένο σας φαγητό. Όμως έχουν και μια δεύτερη χρησιμότητα, που δεν μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε. Έξι τροφές που όλοι τις έχετε στο σπίτι σας και αποτελούν πρώτης τάξεως καθαριστικά για ειδικές περιπτώσεις λεκέδων, ώστε να κάνετε την καθημερινότητα σας πιο απλή. 

Λευκό ψωμί
Μπορεί το λευκό ψωμί να ξεσκονίσει μια ελαιογραφία; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μια φέτα λευκό ψωμί και να σκουπίσετε απαλά την επιφάνεια, για να πάρει τη βρωμιά

Αλεύρι βρώμης
Αν τα χέρια σας είναι πάρα πολύ βρώμικα και δεν ξέρετε πώς να τα καθαρίσετε, απλά δημιουργήστε έναν παχύ πολτό από αλεύρι βρώμης και νερό και ξεπλύνετε καλά.

Ρύζι
Μπορείτε να καθαρίσετε το εσωτερικό ενός βάζου ή το λεπτό λαιμό ενός μπουκαλιού. Πώς; Γεμίστε τα τρία τέταρτα του αγγείου με ζεστό νερό και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ωμό (άβραστο) ρύζι. Κλείστε το αγγείο με την παλάμη σας, κουνήστε το ζωηρά και τέλος απλά το ξεπλένετε.

Τσάι
Μπορείτε να καθαρίσετε τα σκουριασμένα εργαλεία του κήπου. Βράστε ισχυρό, μαύρο τσάι και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει. Τότε, ρίξτε το σ' έναν κουβά και μουλιάστε σ' αυτό τα εργαλεία σας για αρκετές ώρες. Όταν τα βγάλετε για να τα σκουπίσετε μ' ένα πανί, φροντίστε να φοράτε γάντια από καουτσούκ, αλλιώς τα χέρια σας θα γεμίσουν λεκέδες.

Κορνφλάουρ
Αν χυθεί γράσο στο χαλί, απλά ρίξτε κορνφλάουρ στο συγκεκριμένο σημείο, περιμένετε να "καθίσει" 15 με 30 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα. 

Κέτσαπ
Ένας τρόπος για να καθαρίσετε τα χάλκινα και ορειχάλκινα μαγειρικά σκεύη είναι ο εξής. Πιέστε το σωληνάριο με την κέτσαπ σ' ένα πανί και στη συνέχεια τρίψτε μ' αυτό τις κατσαρόλες και τα τηγάνια. Μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, θα πάρουν το αρχικό τους χρώμα. Στο τέλος τα ξεπλένετε με χλιαρό νερό και τα σκουπίζετε με μια στεγνή πετσέτα.


Πηγή: realsimple.com


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου