22 Ιουλίου 2014

Πώς θ' αποκτήσεις το σώμα του κινηματογραφικού Ηρακλή!


Ο Ντουέιν Τζόνσον, γνωστός και ως "Ο Βράχος" ("The Rock") είχε πάντα ένα καλογυμνασμένο σώμα. Άλλωστε, πριν ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, ήταν αθλητής και αγωνιζόταν στο καναδικό πρωτάθλημα φούτμπολ (αμερικάνικο ποδόσφαιρο), μέχρι που κόπηκε και αναγκάστηκε να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό. Και μπορεί σ' όλες τις ταινίες του -ακόμη και τις ελάχιστες κωμικές που αποπειράθηκε - να υποδυόταν έναν θηριώδη σωματικά άντρα, για τις ανάγκες της ταινίας "Ηρακλής" έπρεπε να υποβληθεί σε μια ακόμη πιο έντονη προετοιμασία, με τον ίδιο τον Τζόνσον να κάνει λόγο για "την πιο εξουθενωτική προετοιμασία που είχα κάνει για οτιδήποτε" σε συνέντευξή του στο Access Hollywood

Συνολικά, η προετοιμασία του Ντουέιν Τζόνσον για να φανεί πειστικός ως ο ημίθεος Ηρακλής διήρκεσε 6 με 8 μήνες. Καθημερινά σηκωνόταν στις 3 με 3.30 τα ξημερώματα, έπινε καφέ για να ξυπνήσει και ξεκινούσε έντονη αεροβική γυμναστική στο δωμάτιό του σε ξενοδοχείο της Βουδαπέστης, όπου πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα της ταινίας. Ύστερα από 35 λεπτά έντονης άσκησης σ' ένα μηχάνημα cardio, ο Τζόνσον έπαιρνε το πρωινό του, που αποτελούνταν από μπριζόλα, ασπράδια αβγών και κρέμα σιταριού. 
Στη συνέχεια πήγαινε στο γυμναστήριο για περισσότερη προπόνηση: βάρη και γενικά εκγύμναση των μυών. Πόσο ζύγιζαν τα βαράκια για την εκγύμναση του στήθος; Μόνο... 200 κιλά (περίπου)! Και βέβαια, μετά την έντονη σωματική άσκηση έπρεπε να πάει στα γυρίσματα της ταινίας, που κρατούσαν κάπου 12 ώρες την ημέρα - κάθε μέρα επί 95 μέρες! Πώς άντεξε; Η πρόκληση του ρόλου, που αποτέλεσε γι' αυτόν σημαντικό στόχο, ώστε "η προσπάθεια να ανταποκριθεί" στο τελικό αποτέλεσμα. 
Και το συμπέρασμα: Αν χρειάστηκε να καταβάλλει υπερπροσπάθεια ένας από τους πιο γυμνασμένους άνδρες του πλανήτη, φαντάζεστε πόσο πιο δύσκολο είναι για έναν μέσο - ακόμη και για έναν μέτρια γυμνασμένο - άνδρα να γίνει κι αυτός "Ηρακλής" - ή τέλος πάντων σαν τον "Ηρακλή" της συγκεκριμένης ταινίας. Βέβαια, το ερώτημα είναι ποιος θα ήθελε πραγματικά να γίνει τόσο "τούμπανο", από τη στιγμή που μπορεί να χτίσει ένα ωραίο σώμα και με λιγότερη σωματική κούραση - αν ο σκοπός είναι απλά η εικόνα.


Σχετικά θέματα:
Ο "χοντρός Χένρι" που απέκτησε ένα σώμα από ατσάλι (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου