22 Ιουλίου 2014

Τα ωραιότερα θερινά σινεμά του πλανήτη [10 φωτογραφίες]

Τα θερινά σινεμά είναι εδώ και πολλές δεκαετίες συνδεδεμένα με τα ελληνικά καλοκαίρια, όμως οι Έλληνες δεν είμαστε ο μοναδικός λαός που έχουμε τη δυνατότητα ν' απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας ταινίες χωρίς να περιστοιχιζόμαστε από τοίχους, ερχόμενοι σ' επαφή με τη φύση. Η αλήθεια είναι ότι οι κάτοικοι ορισμένων πόλεων του εξωτερικού ίσως και ν' απολαμβάνουν περισσότερο - αλλά και περισσότεροι μαζί - τη μαγεία ενός θερινού σινεμά σε εντυπωσιακά αστικά - και όχι μόνο - τοπία.Οι παρακάτω φωτογραφίες από το facebook το πιστοποιούν:

1. Cineteca Bologna στην Μπολόνια της Ιταλίας, στην Πιάτσα Ματζιόρε, δίπλα στο ναό της Σάντα Μαρία ντέλα Βίτα, που χρονολογείται από το 15ο αιώνα (πηγή: facebook.com/CinetecaBologna).



2. Cinespia στο Λος Άντζελες, σ' ένα.. νεκροταφείο και πιο συγκεκριμένα στο Hollywood Forever Cemetry (πηγή: facebook.com/cinespia).



3. Cinema a la Fresca - Sala Montjuïc, στη Βαρκελώνη, δίπλα στο κάστρο Montjuic, που χτίστηκε το 1640 (πηγή: facebook.com/SalaMontjuic).


4. Kino unter Sternen στη Βιέννη, μπροστά από την Karlskirche (εκκλησία του Αγίου Καρόλου) του 18ου αιώνα (πηγή: facebook.com/Kino.u.Sternen).



5. Orange Cinema στη λίμνη της Ζυρίχης (πηγή: facebook.com/OrangeCinemaZurich).


6. St. George Open Air στο Σίδνεϊ με θέα το εντυπωσιακό κτίριο της όπερας, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της συγκεκριμένης πόλης της Αυστραλίας (πηγή: facebook.com/St.GeorgeOpenAirCinema).


7. Hot Tub Cinema σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο (πηγή: facebook.com/HotTubCinema)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου