10 Αυγούστου 2014

Οι "Κοντσίτες" της Ιαπωνίας [7 φωτογραφίες]


Η Κοντσίτα Βουρστ έγινε παγκοσμίως γνωστή ως η τραγουδίστρια με τα γένια μετά τη νίκη της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση άνδρα, που ντύνεται με γυναικεία ρούχα διατηρώντας παράλληλα τα αρρενωπά γένια του. Στην Ιαπωνία, την χώρα της απόλυτης ελευθερίας ή των εκκεντρικοτήτων - ανάλογα με την οπτική του καθενός - υπάρχουν δύο άνδρες που κάνουν την διαφορά. Δεν τραγουδάνε, αλλά κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους του Τόκιο και στα σόσιαλ μίντια ντυμένοι ως ηρωίδες ιαπωνικών anime: ο ένας είναι ο κύριος "Sailor Suit Old Man", ένας ασπρομάλλης και ασπρογενειοφόρος άντρας που ντύνεται σαν την Σέιλορ Μουν, ενώ ο δεύτερος δεν μιμείται κάποια συγκεκριμένη ηρωίδα, αλλά δημιούργησε την δική του περσόνα, την Ladybeard.
Το πραγματικό όνομα του Sailor Suit Old Man είναι Χιντεάκι Κομπαγιάσι. Γεννημένος το 1962, σπούδασε μαθηματικά στον τομέα μηχανολογίας ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, του πανεπιστημίου Γουασίντα. Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση με το κουστούμι της Σέιλορ Μουν έγινε το 2010 και ο λόγος ήταν - πολύ απλά - το γεγονός ότι έβρισκε τη συγκεκριμένη στολή "πολύ χαριτωμένη", όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του. 

Εν τω μεταξύ, ο/η Ladybeard δεν είναι Ιάπωνας. Είναι ένας Αμερικανός, γνωστός και ως Andrew W.K., όπως ήταν το καλλιτεχνικό του όνομα την εποχή που προσπαθούσε να κάνει καριέρα ως τραγουδιστής χέβι μέταλ. Μετά από πολλές αποτυχίες και μια νομική διαμάχη για χάκινγκ στο διαδίκτυο, ο Άντριου έκανε ένα διαφορετικό comeback στις αρχές του 2014 με τη νέα του αμφίεση με φουστάνια, ενώ κέρδισε το ιαπωνικό κοινό με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζει στα σόσιαλ μίντια, αλλά και με τις παραστάσεις που δίνει.



Ιστορική, φυσικά, υπήρξε η συνάντηση του Ladybeard με τον Sailor Suit Old Man στους δρόμους του Τόκιο:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου