9 Αυγούστου 2014

Γιατί όταν τρώμε πικάντικα φαγητά είμαστε πιο χαμογελαστοί και 4 ακόμη απορίες παίρνουν απάντηση.


Έχετε προσέξει ότι μετά από ένα πολύ καυτερό φαγητό είμαστε πιο χαμογελαστοί; Γιατί συμβαίνει αυτό; Από την άλλη, κόβοντας κρεμμύδια μάλλον γινόμαστε πιο "θλιμμένοι", αφού τα μάτια μας γεμίζουν δάκρυα. Άσε την ανυπόφορη μυρωδιά της αναπνοής μετά από την κατανάλωση σκόρδου. Πώς αντιμετωπίζεται; Γιατί όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, δεν μπορούμε στη συνέχεια ν' απολαύσουμε ένα ποτήρι χυμό; Και τι είναι αυτό που κάνει τη σοκολάτα νούμερο ένα αφροδισιακό; Οι απαντήσεις στη συνέχεια!


1. Γιατί τα καυτερά φαγητά μας κάνουν πιο χαρούμενους;
Προκειμένου ν' αντισταθμίσει το κάψιμο που προκαλείται από ένα πικάντικο φαγητό, οι οργανισμοί μας απελευθερώνουν ενδορφίνες, οι οποίες όμως μας κάνουν πιο χαμογελαστούς.

2. Γιατί δακρύζουν τα μάτια, όταν κόβουμε κρεμμύδια;
Κόβοντας ένα κρεμμύδι, απελευθερώνεται μια πανίσχυρη θειούχα ένωση, η οποία φτάνει μέχρι τα μάτια, αντιδρά με την υγρασία των ματιών, προκαλεί το κάψιμο και έτσι δημιουργούνται τα δάκρυα.

3. Πώς δεν θα μυρίζει η αναπνοή μετά από την κατανάλωση σκόρδου;
Αν βάλουμε στην ζυγαριά τα υπέρ και τα κατά του σκόρδου, αυτή θα γείρει συντριπτικά στα υπέρ. Το αγκάθι της άσχημης αναπνοής μπορούμε να το υπερβούμε καταναλώνοντας μήλο, χυμό λεμονιού, μαϊντανό, σπανάκι, μέντα ή πράσινο τσάι.

4. Γιατί μετά το βούρτσισμα των δοντιών χάνεται η αίσθηση του γλυκού;
Ok, προφανώς δεν έχει νόημα να βουρτσίσει κάποιος τα δόντια του και στη συνέχεια να φάει κάτι γλυκό. Μπορεί, όμως, να πιεί ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι, μόνο που... δεν θα το απολαύσει, καθώς θα του φανεί πικρό. Όλα οφείλονται στο λαυρεθειικό νάτριο, που περιέχεται στην οδοντόκρεμα, το οποίο από τη μια βοηθάει την οδοντόκρεμα ν' αφρίσει, κι από την άλλη μπλοκάρει τους γευστικούς κάλυκες, οι οποίοι χάνουν την ικανότητα αίσθησης του γλυκού.

5. Γιατί η σοκολάτα είναι αφροδισιακή;
Όλα οφείλονται στην ουσία θεοβρωμίνη, η οποία αυξάνει τον καρδιακό παλμό και μας διεγείρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου