27 Οκτωβρίου 2014

Ένα βίντεο που δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει στον άνθρωπο που πάσχει από ναρκοληψία, όταν αυτή εκδηλώνεται

Ό,τι δεν γνωρίζουμε, κάθε τι που έχουμε ίσως ακουστά, αλλά δεν το έχουμε βιώσει στην καθημερινότητά μας, οι άνθρωποι συνηθίζουμε να το κανιβαλίζουμε. Το υποτιμούμε ή ακόμη και το χλευάζουμε. Το ζητούμενο, επομένως, είναι να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό που μας φαίνεται περίεργο - όχι επειδή πραγματικά είναι, αλλά απλά και μόνο επειδή διαφέρει από το συνηθισμένο - και να προσπαθήσουμε να έρθουμε στη θέση του άλλου ανθρώπου.

Αυτή η αρχή επιβεβαιώνεται από ένα βίντεο, που ανέβασε στο youtube μια νεαρή κοπέλα, η Σάρα Ελίζαμπεθ, χορογράφος στο επάγγελμα, η οποία πάσχει από ναρκοληψία και καταπληξία. Πολλές φορές φίλοι ή απλοί γνωστοί τη ρωτούσαν για τη σπάνια ασθένειά της, ενώ πολλοί το αντιμετώπιζαν ως μια αστεία μάλλον κατάσταση, παρά ως ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως πραγματικά είναι. Αυτή η αντιμετώπιση, όσο καλοπροαίρετα κι αν ήταν τα κίνητρά της, προκαλούσε ενόχληση στην ίδια, που αισθανόταν ότι δύσκολα μπορούσε να γίνει κατανοητή η ασθένειά της στους άλλους.
Μια μέρα, η Σάρα σκέφτηκε να γυρίσει ένα βίντεο, στο οποίο θα χόρευε μια γιαπωνέζικη χορογραφία. Ωστόσο, από τα πρώτα δευτερόλεπτα, απροειδοποίητα όπως συμβαίνει πάντα με την ασθένειά της, άρχισε να πέφτει σ' αυτήν την περίεργη κατάσταση, κατά την οποία προσπαθούσε ν' αντισταθεί στην υπνηλία, την ζαλάδα και τη σύγχυση, που καταλαμβάνει ξαφνικά όσους πάσχουν από τη σπάνια αυτή ασθένεια. Έτσι, άθελά της η Σάρα κατέγραψε το καθημερινό της βίωμα στην κάμερα και στη συνέχεια αποφάσισε ν' ανεβάσει το βίντεο αυτό στο youtube, ώστε, να μπορούν όλοι να πάρουν μια γεύση πώς είναι πραγματικά τα συμπτώματα της ναρκοληψίας και πόσο δύσκολο είναι για τον πάσχοντα να ζει με την κατάσταση αυτή.
Το βίντεο έχει πολύ ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή αποτυπώνει αυθεντικά την πραγματικότητα του να ζει κανείς με ναρκοληψία:




Σχετικά θέματα:
ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΝΑΡΚΟΛΗΨΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου