1 Νοεμβρίου 2014

Κηδείες σε on-line μετάδοση στην Ισπανία

Πολλές φορές, όταν για λόγους υγείας, απόστασης ή ακόμη και δουλειάς που δεν αναβάλλεται, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να παρευρεθεί στην κηδεία ενός συγγενή ή γενικότερα ενός πολύ αγαπημένου του προσώπου, το φέρει βαρέως σ' όλη του την ζωή, επειδή δεν μπόρεσε να είναι παρών στο "τελευταίο αντίο". Ίσως οι ενοχές να ήταν λιγότερες, αν είχε τη δυνατότητα να δώσει το παρών έστω κι από απόσταση. Η τεχνολογία να είναι καλά και λύσεις υπάρχουν.
Το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής πόλης Βαλένθια αποφάσισε να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό, με την δωρεάν αναμετάδοση κηδειών στο ίντερνετ, σε μια ειδική ιστοσελίδα. Βέβαια, η πρόσβαση δεν θα είναι ελεύθερη σε όλους - άλλωστε οι κηδείες δεν ενδείκνυνται ως θέαμα. Όσες οικογένειες επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτής της υπηρεσίας, θα ενημερώνουν τους οικείους και φίλους για τον ειδικό κωδικό πρόσβασης και εκείνοι, αν το επιθυμούν, θα παρακολουθούν την τελετή στιγμή προς στιγμή από την οθόνη του υπολογιστή τους. Επιπλέον, θα μπορούν να υπογράφουν σε guestbook, ενώ θα είναι διαθέσιμη και μια εφαρμογή για smartphones, που θα ξεναγεί τους ηλεκτρονικούς επισκέπτες στο νεκροταφείο!
Το on-line νεκροταφείο θα αρχίσει να λειτουργεί από τις 17 Νοεμβρίου, ενώ μια αντίστοιχη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και στη Βαρκελώνης από το 2015. Και ζωή σε λόγου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου