14 Σεπτεμβρίου 2018

2300 Αμερικανοί τραυματίστηκαν εξαιτίας της πίτσας το 2017. Πώς δεν θα συμβεί το ίδιο και σ' εσάς!


Εντάξει... Ότι η πίτσα δεν κατατάσσεται μεταξύ των πιο υγιεινών, αλλά αντιθέτως βρίσκεται σε περίοπτη θέση μεταξύ των πλέον ανθυγιεινών τροφών, το ξέρουμε όλοι λίγο πολύ - ακόμη και οι πλέον φανατικοί οπαδοί! Υπάρχουν βέβαια και οι χορτοφαγικές πίτσες, που κάνουν τη διαφορά, αλλά οι συνηθισμένες πίτσες με τυριά και σαλάμια τουλάχιστον, συν κάποιες ιδιαίτερες γεύσεις με διπλά τυριά, αβγά, κρέατα και ό,τι άλλο λιπαρό και εκρηκτικά φονικό μπορεί να φανταστεί ένας εξαιρετικά λαίμαργος ανθρώπινος νους, μπορούν κυριολεκτικά να σκοτώσουν, όταν το μέτρο εκλείψει. Συνήθως βέβαια, όταν πλέον συμβεί το μοιραίο, η πίτσα δεν αφήνει τα ίχνη της, αλλά αυτά συγχέονται με τα ίχνη άλλων ανθυγιεινών και εξίσου - ίσως και περισσότερο - επικίνδυνων τροφών. Όταν όμως πρόκειται για απλά καθημερινά ατυχήματα, που μπορούν να στείλουν τον οποιονδήποτε στο νοσοκομείο στα καλά καθούμενα, οι ευθύνες της πίτσας δεν μπορούν να κρυφτούν εύκολα.
Η αμερικανική επιτροπή προστασίας του καταναλωτή, που διαθέτει αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για κάθε πιθανή και απίθανη πηγή τραυματισμών, ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2017, 2.300 Αμερικανοί κατέληξαν στα Επείγοντα κάποιου νοσοκομείου των ΗΠΑ εξαιτίας της πίτσας! Οι συνηθέστεροι τραυματισμοί προήλθαν από κοψίματα την ώρα που κάποιοι επιχειρούσαν να κόψουν την πίτσα τους (προφανώς αδημονώντας να τη γευτούν, αλλιώς δεν εξηγείται εύκολα τόση αδεξιότητα), από εγκαύματα είτε από την ίδια την πίτσα είτε από το σκεύος στο οποίο αυτή ψήθηκε, άλλοι έπεσαν και χτύπησαν την ώρα που μετέφεραν την πίτσα, άλλοι έπεσαν και χτύπησαν σε κάποια πιτσαρία, ενώ δεν έλειψαν και τα περιστατικά τραυματισμών σε σούπερ λαίμαργους και ταυτόχρονα σούπερ τεμπέληδες, οι οποίοι έπεσαν από το κρεβάτι τους προσπαθώντας να πιάσουν ένα κομμάτι - ενδεχομένως κι ένα κουτί - πίτσας!

Τι μπορείτε να κάνετε για να μην καταλήξετε κι εσείς στο νοσοκομείο εξαιτίας της πίτσας μια μέρα:
1. Όταν η πίτσα έχει λιωμένο τυρί, προσπαθήστε να την κόψετε με τα χέρια! Η ζύμη είναι πολύ μαλακή και χωρίζεται εύκολα! 
2. Αν βέβαια εσείς ετοιμάζετε την πίτσα με τα χεράκια και πρέπει να την κόψετε επίσης με τα χεράκια σας για τις ανάγκες του ψησίματος, δεν θέλει και πολλή σοφία.... ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΚΟΒΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΡΟΔΕΛΑ!
3. Αφήστε την καημένη την πίτσα να κρυώσει κανένα πεντάλεπτο πριν ορμίξετε κατά πάνω της. Φανταστείτε ότι είναι ένα έργο τέχνης και τη θαυμάζετε ή προσπαθήστε να τη φωτογραφήσετε απ' όλες τις γωνίες και ανεβάστε όλες τις φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα κάνοντας τους φίλους σας να σκάσουν από το κακό τους! Βέβαια και πάλι χρειάζεται λίγη προσοχή, γιατί μπορεί να γλιτώσετε τα εγκαύματα από το λιωμένο τυρί ή την καυτή ζύμη, όμως παραμονεύει ο κίνδυνος να γλιστρήσετε από τα σάλια που στο μεταξύ θα έχουν σχηματίσει λιμνούλα στο πάτωμα.
4. Όποτε ψήνετε πίτσα και γενικά όποτε ψήνετε οτιδήποτε στο φούρνο του σπιτιού σας, το βγάζετε από το φούρνο κρατώντας το ταψί με μια πιάστρα. Κι αν δεν έχετε πιάστρα με τη βοήθεια μιας χοντρής πετσέτας - όχι με τα χέρια. Είναι νόμος!
5. Όταν μεταφέρετε πίτσες (ακόμα κι αν είναι από την κουζίνα μέχρι το σαλόνι), μην αφήνετε τη μυρωδιά να σας αποσπάσει την προσοχή, όσο κι αν σας γαργαλάει τη μύτη. Παραμονεύουν ατυχήματα, ειδικά αν έχετε τη φήμη του Σκουντούφλη!
6. Μην τρώτε λαίμαργα την αγαπημένη σας πίτσα! Καλό το χλαπάκιασμα, αλλά ακόμα καλύτερο να ξαναφάτε στην ζωή σας πίτσα και να μην φύγετε τελείως ξαφνικά και άδικα από πνιγμό!
7. Αν μετά το χλαπάκιασμα, γεμίσετε ενοχές ενθυμούμενοι πόσο ανθυγιεινή ήταν η πίτσα που μόλις φάγατε ή τρέμοντας στα κιλά που θα δείξει το επόμενο πρωί η ζυγαριά, μην βιαστείτε να κάψετε τις περιττές θερμίδες και τα περιττά λίπη καταφεύγοντας αμέσως στη γυμναστική. Περιμένετε κάποιες ώρες, να χωνέψετε καλά αυτό που φάγατε, αφού πρώτα το σιχτιρίσετε και δώσετε όρκο ότι δεν θα ξαναφάτε πίτσα στην ζωή σας, έναν όρκο που εννοείται ότι δεν θα τηρήσετε.... 
8. Απαγορεύεται η πίτσα στην κρεβατοκάμαρα. (Και μην αναρωτηθείτε αθώα πού είναι το κακό να έχετε ένα δυο κουτιά πίτσες δίπλα στο κρεβάτι για την περίπτωση μιας βραδινής λιγούρας, απλά ξαναδιαβάστε το νούμερο 7 και την εισαγωγή του άρθρου!)


Αν έχετε χρόνο, ρίξτε μια ματιά και στα παρακάτω σχετικά θεματάκια του μπλογκ:
-- 11880 Αμερικανοί κατέληξαν στο νοσοκομείο εξαιτίας των βιβλίων το 2017. Γιατί συνέβη αυτό και πώς δεν θα συμβεί το ίδιο σε σας!
-- Αυτές είναι οι 10 πιο εθιστικές τροφές, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα
-- Πώς ένα κομμάτι κουζινόχαρτο μπορεί να κάνει την πίτσα μας πιο υγιεινή;
-- Η επιστήμη αποφάνθηκε: Το καλύτερο τυρί για πίτσα είναι....
-- Ποιο φαγητό μας κάνει πιο ευτυχισμένους;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου