25 Μαΐου 2012

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΕΤΡΑΣ ΑΠΌ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΤΟΥ


Ο Steve Crecelius κατάγεται από το Ντένβερ του Κολοράντο. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος, παντρεμένος εδώ και 25 χρόνια με τη σύζυγό του Ντέμπι και πατέρας έξι παιδιών. Μέχρι πριν πέντε χρόνια νόμιζε ότι ήταν άντρας. Άλλωστε, με βάση την εξωτερική του εμφάνιση έμοιαζε για άνδρας. Τα πράγματα όμως άλλαξαν, όταν πήγε στο νοσοκομείο για μια τυπική αφαίρεση πέτρας από το νεφρό του. Η νοσοκόμα που έκανε τον υπέρηχο διαπίστωσε ότι ο Στιβ ήταν... γυναίκα ή, τέλος πάντων, ότι είχε γυναικεία γεννητικά όργανα.
Φυσικά, θα ήταν λάθος να θεωρούσαμε ότι ο Στιβ είναι 100% γυναίκα, όπως δεν είναι 100% άντρας - βιολογικά. Πρόκειται για κλασσική περίπτωση ερμαφρόδιτου ανθρώπου, ενός ανθρώπου δηλαδή που έχει τόσο γυναικεία όσο και ανδρικά γεννητικά όργανα. Απλά, στην περίπτωση του Στιβ ήταν εμφανής μόνο η ανδρική του φύση. Ωστόσο, όπως εξομολογείται σε ρεπορτάζ του ABC News, από μικρός αισθανόταν μέσα του ότι ήταν διαφορετικός από τα άλλα αγόρια της ηλικίας του, μόνο που δεν μπορούσε να εξηγήσει τη διαφορά. Άλλωστε, δεν τον έλκυαν σεξουαλικά άτομα του ανδρικού φύλου, αλλά γυναίκες, ενώ η εξωτερική του ανατομία υποδήλωνε ότι και ο ίδιος ήταν άντρας. Δηλώνει χαρακτηριστικά: "Σε ηλικία 6 ετών άρχισα να έχω αυτά τα γυναικεία συναισθήματα, αλλά ήταν η δεκαετία του '60. Φορώντας το μέικ απ της μητέρας μου ένιωθα ότι ήμουν όμορφος". Μάλιστα, δηλώνει ότι αισθάνεται πλέον "απελευθερωμένος" από τη στιγμή που πληροφορήθηκε ότι είναι ερμαφρόδιτος, καθώς ένιωθε πάντοτε περίεργα χωρίς να μπορεί να το εξηγήσει, κάτι που τον απασχολούσε σοβαρά από την περίοδο της εφηβείας του και ύστερα. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να συζητήσει το θέμα με τη γυναίκα του και με τα έξι παιδιά τους, τα οποία δέχτηκαν ψύχραιμα αυτήν την ανατροπή της οικογενειακής τους ζωής. Η αντίδραση των παιδιών ήταν του τύπου "Δε μας νοιάζει είτε έτσι είτε αλλιώς. Σε αγαπάμε γι' αυτό που είσαι και είσαι ακόμη ο πατέρας μας". Ψύχραιμη ήταν και η αντιμετώπιση από τη γυναίκα του, η οποία μάλιστα βοήθησε τον Στιβ (που ακούει πλέον στο όνομα "Στίβη") να αγοράσει το πρώτο του σουτιέν! Σίγουρα πάντως δεν ήταν εύκολο για την ίδια να συνειδητοποιήσει αυτήν τη μεγάλη αλλαγή ύστερα από τόσα χρόνια γάμου. Ο Στιβ και η Ντέμπι έβαλαν κάτω όλα τα νέα δεδομένα, τα ανέλυσαν και διαπίστωσαν ότι στο κάτω-κάτω μπορεί να άλλαξε η γενετική ταυτότητα, όμως παρέμεινε ίδια η ποιότητα της προσωπικότητας του Στιβ και αυτό ήταν που η Ντέμπι είχε ερωτευτεί εξ αρχής. Άλλωστε, όπως πλέον εξομολογείται και η ίδια, την πρώτη φορά που είχε δει τον Στιβ να τρέχει είχε σκεφτεί από μέσα της ότι... έτρεχε σαν γυναίκα. 
Ο φωτογράφος, που μέχρι πριν από πέντε χρόνια πίστευε ότι ήταν απλά ένας παράξενος άνδρας, έχει αποδεχτεί πλήρως τη γυναικεία του φύση, ντύνεται σαν γυναίκα και μάλιστα παίρνει γυναικείες ορμόνες, αν και δε σκέφτεται να προχωρήσει σε επέμβαση αλλαγής φύλου. Το μήνυμα που θέλει να περάσει προς την κοινωνία η Στίβη είναι η ανάγκη αποδοχής και κατανόησης των ατόμων που απλά έτυχε να γεννηθούν διαφορετικοί σε σχέση με το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας και οι οποίοι συχνά πέφτουν θύμα εκφοβισμού (bulling) από το σχολείο μέχρι τον εργασιακό τους χώρο ή ακόμα και από αγνώστους την ώρα που κάνουν έναν περίπατο στον δρόμο. Δεν έχει άδικο. Οτιδήποτε είναι διαφορετικό από εμάς, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο σύγκρισης - και με ποιο μέτρο σύγκρισης άλλωστε; τον λανθάνοντα ή μη εγωκεντρισμό μας; Κάθε τι το διαφορετικό δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο, σωστό ή λάθος. Είναι απλά κάτι άλλο, κάτι ξεχωριστό και αξίζει να το σεβόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου