1 Απριλίου 2013

Η αλήθεια για τις σχέσεις: Οι άνδρες είναι σχεσάκηδες, οι γυναίκες φοβούνται να δεσμευτούν


Την επόμενη φορά που μια γυναίκα παραπονεθεί ότι οι άνδρες είναι "αναίσθητα γουρούνια", καλό θα ήταν να την ενημερώσετε για τα αποτελέσματα έρευνας του περιοδικού Glamour.com από κοινού με το κοινωνικό δίκτυο γνωριμιών Zoosk, σύμφωνα με τα οποία οι περισσότερο συναισθηματικοί και πρόθυμοι να εμπλακούν σε μία σχέση είναι οι άνδρες - και με διαφορά.

Στο γκάλοπ συμμετείχαν 25.000 ενήλικες, άντρες και γυναίκες, που είναι αδέσμευτοι. Στο ερώτημα πόσο καιρό χρειάζονται για να γίνουν επίσημα ζευγάρι με το άλλο τους μισό, η πλειοψηφία των ανδρών (42.1%) απάντησε "ύστερα από κάνα δυο καλά ραντεβού", ενώ οι περισσότερες γυναίκες (34.6%) περιμένουν "τουλάχιστο λίγους μήνες". 
Η διαφορά είναι χαώδης, όμως δεν είναι και η μοναδική. Το 56.4% των ανδρών ανέφερε ότι θα σύστηνε τη νέα του αγαπημένη στους κολλητούς του "ύστερα από ένα έως πέντε ραντεβού", ενώ το ποσοστό των γυναικών που έδωσε την ίδια απάντηση ήταν αισθητά χαμηλότερα, μόλις 39.7%. 
Αν υπάρχει κάτι στο οποίο συμφωνούν τα δύο φύλα - τουλάχιστον όσοι απάντησαν στο σχετικό γκάλοπ - είναι στο ότι δεν απαιτείται να προηγηθεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προτού ν' ανταλλάξουν κλειδιά με το άλλο τους μισό (σύμφωνα με το 68% των γυναικών και το 64.5% των ανδρών), αν και ήταν διπλάσιο το ποσοστό των γυναικών που δήλωσε ότι ο σωστός χρόνος να μοιραστούν το κλειδί του σπιτιού τους με τον αγαπημένο τους είναι... "ποτέ".
Κυρίες μου, μήπως να κάνετε μια ειλικρινή ενδοσκόπηση πριν ρίξετε όλα τα βάρη του κόσμου στους άνδρες και στον υποτιθέμενο "φόβο" τους για τις σχέσεις; Μήπως εσείς φοβάστε περισσότερο τις σχέσεις, αλλά... φοβάστε να το παραδεχτείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου