10 Ιουνίου 2013

Πώς μπορείς να χάσεις 14 κιλά το μήνα ράβοντας τη γλώσσα σου

Πηγή: Dentistryiq

"Ο μόνος τρόπος για να σταματήσω να τρώω, είναι να ράψω το στόμα μου", θ' ακούσετε πολλούς ανθρώπους -που δυσκολεύονται να ελαττώσουν το βάρος τους, παρότι έχουν δοκιμάσει τα πάντα- να λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου. Ένας πλαστικός χειρούργος από το Λος Άντζελες, ο δρ. Νίκολας Τσουγκέι (Nikolas Chugay), μάλλον έλαβε σοβαρά υπόψη την "αγανάκτηση" ορισμένων απελπισμένων συνανθρώπων μας, που απογοητεύονται κάθε φορά που ανεβαίνουν στην ζυγαριά, κι έτσι προτείνει μια νέα μέθοδο απώλειας βάρους -ακόμη και 14 κιλά το μήνα- μέσω... ραψίματος.

Φυσικά, ο δρ. Τσουγκέι δεν προτείνει στους ενδιαφερόμενους να ράψουν τελείως το στόμα τους, αλλά η μέθοδος του περιλαμβάνει ένα πλαστικό μπαλωματάκι, που προσαρμόζεται στη γλώσσα του ασθενή και τον εμποδίζει να φάει οποιαδήποτε στερεή τροφή. Ο πόνος είναι τόσο έντονος και ανυπόφορος, που κάποιος θα πρέπει να είναι πραγματικά παχύδερμος για να τον αντέξει. Τι τρώει; Το καθημερινό διαιτολόγιο του τολμηρού ασθενή, που είναι διατεθειμένος ν' αψηφήσει το οδυνηρό μαρτύριο της γλώσσας του, αποτελείται μόνο από υγρές τροφές, που συστήνει ο δρ. Τσουγκέι.
Η συγκεκριμένη μέθοδος, που κάλλιστα θα μπορούσε κανείς να την παρομοιάσει με μοντέρνα εκδοχή μεσαιωνικών βασανιστηρίων, διαφημίζεται ως "πιο δραστικό μέτρο απώλειας βάρους ακόμη κι από τη γαστρική παράκαμψη", την ειδική χειρουργική επέμβαση που μικραίνει το στομάχι του ασθενούς. Εξάλλου, η πλήρης κατάργηση των στερεών τροφών και ο περιορισμός στην πρόσληψη μόνο υγρών φέρεται να αυξάνει την απώλεια βάρους. 
Ωστόσο, το συγκεκριμένο πλαστικό μπαλωματάκι θα πρέπει να αφαιρεθεί ένα μήνα μετά την τοποθέτηση του, προκειμένου να μην ενσωματωθεί στη γλώσσα για πάντα. Εξάλλου, οι γιατροί είναι άκρως επιφυλακτικοί με τη συγκεκριμένη τεχνική τονίζοντας πρώτα και κύρια την ανύπαρκτη επίδραση που έχει στον καθημερινό τρόπο ζωής του ασθενούς. 
Το ζητούμενο δεν πρέπει απλά να περιορίζεται στο πώς κάποιος θα χάσει πολλά κιλά μέσα σ' ένα μήνα, αλλά πώς δεν θα τα επανακτήσει στη συνέχεια. Και στην προκειμένη περίπτωση, τι θεωρείται ποιο πιθανό να συμβεί, όταν ύστερα από ένα μήνα μαρτυρίου, ο εθισμένος στο φαγητό πρώην παχύσαρκος θα έχει τη δυνατότητα να φάει την αγαπημένη του πάστα, μακαρόνια με τυρί και όλα εκείνα τα φαγητά που βίαια στερήθηκε επί τέσσερις εβδομάδες; 
Να σημειωθεί ότι η μέθοδος του μπαλώματος εφαρμόζεται από το 2009 και μέχρι σήμερα την έχουν δοκιμάσει μόνο 60 ασθενείς στις ΗΠΑ. Αντιθέτως, αποτελεί τρεντ σε μια χώρα-παράδεισο των πλαστικών επεμβάσεων, στη Βενεζουέλα, όπου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, μία γιατρός ανέφερε ότι είχε ακόμη και 900 ασθενείς μέσα σ' ένα μόνο μήνα. Σημαντική παράμετρος, που φαίνεται να εξηγεί την εκρηκτική δημοτικότητα του "μπαλώματος της γλώσσας" στη συγκεκριμένη χώρα, πρέπει να είναι και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος του, μόλις 180 δολάρια η επέμβαση. Σοβαρά, όμως, αξίζει πραγματικά τον κόπο; 


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου