5 Ιουνίου 2013

Ποτέ δεν είναι αργά για έναν άνδρα ν' ανακαλύψει ότι στην πραγματικότητα είναι... γυναίκα

Είναι μια από τις πιο παράξενες ειδήσεις που έχουμε διαβάσει, όμως δεν αμφισβητείται η εγκυρότητα της, παρόλο που δεν αναφέρεται το όνομα του πρωταγωνιστή, καθώς δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Hong Kong Medical Journal. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας 66χρονος άνδρας, που δεν είχε καμία αμφιβολία στην ζωή του για το φύλο του (π.χ. δεν είχε διαγνωστεί κάποια μορφή ερμαφροδιτισμού), ανακάλυψε τυχαία -ύστερα από ιατρική εξέταση- ότι στην πραγματικότητα ήταν γυναίκα.

Ο ασθενής, που κατοικεί στην Κίνα, αλλά κατάγεται από το Βιετνάν, ένιωθε ένα πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα και αυτός ήταν εξ αρχής ο λόγος που επισκέφτηκε το γιατρό. Φαντάζεστε την έκπληξη του, όταν ο γιατρός του ανακοίνωσε ότι το πρήξιμο οφειλόταν σε μια μεγάλη κύστη... επί ωοθηκών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο άτομο -φαινομενικά άνδρας, αλλά επί της ουσίας γυναίκα- έπασχε από δύο σπάνιες ασθένειες, ο συνδυασμός των οποίων είναι εξαιρετικά σπάνιος, καθώς έχει καταγραφεί μόλις έξι φορές στα παγκόσμια χρονικά: σύνδρομο Τέρνερ και υπερπλασία των επινεφριδίων. 
Το σύνδρομο Τέρνερ, που πηγάζει από κάποιο πρόβλημα στα χρωμοσώματα, πλήττει αποκλειστικά γυναίκες και νεαρά κορίτσια, ενώ συνδέεται με υπογονιμότητα και χαμηλό ανάστημα. Εν προκειμένω, ο συγκεκριμένος ασθενής, που μεγάλωσε χωρίς γονείς, είχε σταματήσει ν' αναπτύσσεται σε ηλικία 10 ετών και το ύψος του ήταν 137 εκατοστά. 
Απ' την άλλη πάλι, η υπερπλασία των επινεφριδίων αυξάνει τις ανδρικές ορμόνες, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μοιάζει εξωτερικά με άνδρα. Για παράδειγμα είχε γενειάδα στο πρόσωπο, αλλά κι ένα μικρό πέος στο σημείο των γεννητικών του οργάνων. 
Πάντως, όπως καταλήγει το δημοσίευμα, ο ασθενής αποφάσισε να συνεχίσει να θεωρεί τον εαυτό του άνδρα, όπως άλλωστε έκανε όλη του την ζωή επί 66 χρόνια, ενώ φέρεται διατεθειμένος να προσλάβει ακόμη και υποκατάστατα τεστοστερόνης, αν χρειαστεί.



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου