5 Ιουλίου 2013

Ενήλικες που πίνουν ανθρώπινο γάλα: η νέα ιδιοτροπία των νεόπλουτων Κινέζων


Ο νεοπλουτισμός αποτελεί την γενεσιουργό αιτία εμφάνισης μιας σειράς εκκεντρικών συνηθειών. Οι νεόπλουτοι, όσοι ξαφνικά αποκτούν οικονομική υπεροχή έναντι των συμπολιτών τους, αισθάνονται την ανάγκη να ξεχωρίσουν από τους "κοινούς θνητούς" με κάποιον τρόπο -αυτό βασικά τους ενδιαφέρει να κάνουν και τα χρήματα είναι απλά το μέσο για να το πετύχουν, όπως νομίζουν- με αποτέλεσμα να ανακαλύπτουν νέα, ανούσια τρεντ, που ικανοποιούν το κόμπλεξ υπεροχής που οι ίδιοι αισθάνονται. Και φυσικά, η υποτιθέμενη κομμουνιστική Κίνα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Southern Urban Daily, η νέα μόδα, που σημειώνει θραύση μεταξύ των πάμπλουτων Κινέζων, είναι το ανθρώπινο γάλα, που θεωρείται ως "το καλύτερο τονωτικό. καλύτερο κι από σούπα από φωλιές χελιδονιών (σ.σ. ένα δημοφιλές κινεζικό φαγητό), ειδικά μετά από σοβαρή εγχείριση". 
Ο εμπνευστής της μόδας αυτής ήταν ένας επιχειρηματίας από την πόλη Σενζέν, ονόματι Λιν Τζουν, ο οποίος σκέφτηκε ότι εφόσον κάποιοι άνθρωποι πληρώνουν τεράστια ποσά για να νοικιάσουν.. γκουβερνάντα, που θα ταΐζει με γάλα τα παιδιά τους, ενδεχομένως να έκαναν το ίδιο για να πιουν λίγο ανθρώπινο γάλα και οι ίδιοι. 
Αγοράζουν έτοιμο το γάλα, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που είναι πρόθυμοι να πιουν το γάλα τους κατ' ευθείαν από την πηγή, δηλαδή από την ενοικιαζόμενη γυναίκα - κανείς θα μπορούσε να την αποκαλέσει και "νταντά ενηλίκων". "Όσο υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να πληρώσουν, σπάνια μια νταντά θα εναντιωθεί στην ιδέα", υποστηρίζει ο Λιν Τζουν, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι πωλήσεις έχουν υπερβεί κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη του.
Το κόστος για έναν ενήλικα που επιθυμεί να νοικιάσει "νταντά"-τροφό για τον εαυτό του ανέρχεται σε 2.600 δολάρια περίπου. Όμως όσο πιο υγιής και όμορφη είναι μια "νταντά", αντίστοιχα μεγαλώνει και η τιμή της. Εν τω μεταξύ, η μανία για το ανθρώπινο γάλα έχει εξαπλωθεί και σε άλλες παραλιακές πόλεις, όπου οι πληθυσμοί είναι πολύ πλουσιότεροι σε σχέση με τους κατοίκους της ενδοχώρας. 
Πάντως, οι ειδικοί απορρίπτουν την όποια διατροφική αξία του ανθρώπινου γάλατος για τους ενήλικες. Σύμφωνα με τον Ζανγκ Μαοξιάνγκ, διευθυντής του τμήματος διατροφής του πανεπιστημίου της πόλης Σενζέν, "Το ανθρώπινο γάλα δεν έχει κάποια εμφανή επίδραση στους ενήλικες. Το να πληρώνει κανείς μια περιουσία για να έχει την υπηρεσία μιας υγρής νοσοκόμας είναι προφανώς υπερβολή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου