17 Αυγούστου 2013

Οι πιο ανόητοι αμερικανικοί νόμοι


Οι νόμοι υπάρχουν για να τους παραβιάζουμε; Ορισμένες φορές ναι, όχι για λόγους επανάστασης ή πολιτικής δήλωσης, αλλά επειδή κάποιοι νόμοι είναι τόσο ηλίθιοι, ώστε μοιάζει απίστευτο το ότι υπάρχουν εξ αρχής. Κάποιοι ξέμειναν από το 19ο αιώνα, άλλοι εκφράζουν τοπικές ιδιοτροπίες, ενώ δεν αποκλείεται η περίπτωση της υπερψήφισης κάποιων απ' αυτούς από βουλευτές που δεν γνώριζαν τι ακριβώς ψηφίζουν! Απολαύστε τους.


Στο Λος Άντζελες απαγορεύεται να κάνουν μπάνιο δύο μωρά την ίδια στιγμή και στην ίδια μπανιέρα.

Στην πόλη Τοπέκα του Κάνσας απαγορεύεται διά νόμου το σερβίρισμα κρασιού σε φλυτζάνια του τσαγιού.

Στο δε Σικάγο παραβαίνει το νόμο όποιος τρώει οποιοδήποτε φαγητό σε κτίριο που έχει αρπάξει φωτιά.

Στο Μίσιγκαν υπάρχει νόμος, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ και προβλέπει ότι ο άνδρας είναι ο νόμιμος κύριος (ιδιοκτήτης) των μαλλιών της γυναίκας του.

Στη Νεμπράσκα, οι γονείς μπορούν να συλληφθούν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, εάν κάποιο βλαστάρι τους τολμήσει να ρευτεί μέσα στην εκκλησία κατά τη διάρκειας της θείας λειτουργίας.

Στη Μασαχουσέτη ο νομοθέτης δεν έχει κάποιο πρόβλημα με το ρέψιμο, όμως απαγορεύει σε όσους πενθούν να φαν περισσότερα από τρία σάντουιτς κατά τη διάρκεια μιας κηδείας. 

Στη Βαλτιμόρη έχει ψηφιστεί νόμος, που απαγορεύει σε κάποιον να πάει στον κινηματογράφο παρέα με το... λιοντάρι του.

Στην Οκλαχόμα απαγορεύεται να κοιμάται ο γάιδαρος μέσα στην μπανιέρα μετά τις 7 το απόγευμα.

Στη Βόρεια Ντακότα απαγορεύεται σε όλα τα μπαρ και εστιατόρια της πολιτείας να σερβίρουν την ίδια στιγμή πρέτζελ και μπίρα.

Στην Αλάσκα θεωρείται παράνομο για κάποιον να ξυπνήσει μια αρκούδα, μόνο και μόνο για να τη φωτογραφίσει- ή να φωτογραφηθεί αυτός μαζί της.

Στη Φλόριντα, όποιος αφήνει τον ελέφαντά του σε κάποιο πάρκινγκ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει, σαν να επρόκειτο για κανονικό αυτοκίνητο.

Σε επτά αμερικανικές πολιτείες δεν επιτρέπεται να καταλάβει δημόσιο αξίωμα, όποιος δηλώνει άθεος. Οι πολιτείες αυτές είναι το Τέξας, το Αρκάνσας, το Τενεσί, το Μισισίπι, η Βόρεια Καρολίνα, η Νότια Καρολίνα και το Μέριλαντ. (Πού είπαμε ότι βρίσκονται οι Ταλιμπάν;;)

Υπάρχουν όμως ακόμη χειρότερα. Σε 29 αμερικανικές πολιτείες είναι απολύτως νόμιμη η απόλυση ενός υπαλλήλου με την αιτιολογία ότι είναι ομοφυλόφιλος! Κάτι τέτοιο θεωρείται επιτρεπτό στην Αλαμπάμα, στο Κεντάκι, στην Οκλαχόμα, στην Ιντιάνα, στην Τζόρτζια, στη Φλόριντα, στο Μισούρι, στην Αλάσκα, στη Βόρεια Ντακότα, στο Οχάιο, στην Αριζόνα, στο Αρκάνσας, στο Αϊντάχο, στο Κάνσας, στη Λουιζιάνα, στο Μίσιγκαν, στη Βιρτζίνια, στη Δυτική Βιρτζίνια, στο Ουαϊόμινγκ, στο Τενεσί, στο Τέξας, στο Μισισίπι, στη Μοντάνα, στη Νεμπράσκα, στη Βόρειο Καρολίνα, στην Πενσυλβανία, στη Νότιο Καρολίνα, στη Νότιο Ντακότα και στη Γιούτα.

Στο Μομπάιλ της Αλαμπάμα απαγορεύονται διά ροπάλου τα κομφετί και οι σερπαντίνες, οπότε φαντάζεστε τι ξενέρωτες Απόκριες γιορτάζουν εκεί...

Στη Βόρειο Καρολίνα ένα παιχνίδι μπίγκο δεν επιτρέπεται να διαρκεί περισσότερες από 5 ώρες.

Στην πολιτεία του Νιου Μέξικο ο νόμος προβλέπει ότι δεν μπορεί μια γυναίκα να κυκλοφορήσει αξύριστη σε δημόσια θέα.

Στη Νέα Υόρκη, πάλι, απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να κυκλοφορεί στο δρόμο φορώντας ρούχα που "κρέμονται στο σώμα" (π.χ. τα μπλουζάκια γύρω από το μπούστο). Προφανώς, αυτός ο νόμος δεν εφαρμόζεται ποτέ στην πράξη. 

Ο πιο χαζός νόμος ίσως βρίσκεται στο Αρκάνσας, όπου απαγορεύεται η λάθος προφορά του ονόματος της πολιτείας! Αλίμονο, όμως, αν ξέρουν και οι ίδιοι οι Αμερικανοί πώς προφέρεται σωστά, αφού άλλοι το αποκαλούν Άρκανσο, άλλοι Αρκάνσας και δε συμμαζεύεται...


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου