13 Σεπτεμβρίου 2013

5 τραγούδια για να ξεκινάει όμορφα η μέρα


Τι χρειάζεται η μέρα για να ξεκινήσει όμορφα; Ένα φιλί, ένα χαμόγελο - έστω κι αν είναι το δικό μας στον καθρέφτη - κι ένα τραγούδι που θα μας γεμίσει θετική ενέργεια με τους στίχους και τη μελωδία του. Τα πέντε τραγούδια που ακολουθούν, σας το εγγυώνται. Γράψτε τα σ' ένα cd και αφήστε τα να γίνουν το καθημερινό σας πρωινό σάουντρακ. 


Αλέξια - Καλημέρα  (1990)
Αν και η μελωδία του έχει "καεί", αφού για πάρα πολλά χρόνια ήταν το - χωρίς τους στίχους - το τραγούδι των τίτλων έναρξης του "Πρωινού Καφέ", πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ελληνικής ποπ μουσικής στις αρχές της δεκαετίας του '90 (σε μουσική Κώστα Χαριτοδιπλωμένου φυσικά), ενώ μας θυμίζει γιατί κάποτε η Αλέξια θεωρούνταν μεγαλύτερη σταρ από την Άννα Βίσση. Και φυσικά, είναι ένα υπέροχο, αισιόδοξο τραγούδι για να ξεκινάει κανείς χαρούμενα τη μέρα του.


Γιάννης Πάριος - Καλημέρα, τι κάνεις  (1992)
Αν το τραγούδι της Αλέξιας είναι ιδανικό για να ξεκινάμε τη μέρα μας με ενέσεις αυτοαισιοδοξίας, το τραγούδι του Πάριου (στίχοι-μουσική Σταμάτη Σπανουδάκη) είναι ό,τι καλύτερο για να δίνουμε λίγη αισιοδοξία σε κάποιον άλλο είτε ως μουσικό χαλί την ώρα που του/της προσφέρουμε το πρωινό στο κρεβάτι είτε τηλεφωνικά, κολλώντας το ακουστικό στο ηχείο του cd player. 



U2 - Beautiful Day  (2000)
Είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του ιρλανδικού ροκ συγκροτήματος και παράλληλα ένα από τα πιο ελπιδοφόρα τραγούδια που έχουν γραφτεί. Όπως έχει δηλώσει ο Μπόνο σε συνέντευξή του, το τραγούδι αναφέρεται σε κάποιον άνθρωπο που τα έχασε όλα, όμως όχι και την αισιοδοξία του, καθώς εξακολουθεί να βρίσκει τη χαρά σε ό,τι του έχει απομείνει. 



The Coral - In The Morning  (2005)
Οι στίχοι δεν έχουν να περάσουν κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα, αλλά αφηγούνται στιγμές ενός συνηθισμένου πρωινού. Η μελωδία, όμως, είναι απίστευτα χαλαρωτική και αισιόδοξη, ώστε το συγκεκριμένο τραγούδι να εντάσσεται στο πρωινό μας playlist.



Dolores O'Riordan - Ordinary Day  (2007)
Για μια συνηθισμένη μέρα, χωρίς ανασφάλειες, όπου το σκοτάδι μένει μακριά, τραγουδάει η Ντολόρες Ο'Ρίορνταν των Cranberries σ' ένα από τα πιο χιλιοπαιγμένα τραγούδια του ελληνικού ραδιοφώνου. Παραδόξως,το τραγούδι, αν και πολύ δημοφιλές στις μεσογειακές χώρες, γνώρισε μικρή επιτυχία στην πατρίδα της τραγουδίστριας, την Ιρλανδία, αποδεικνύοντας ότι η αισιοδοξία είναι προνόμιο των χωρών του ήλιου - κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε εύκολα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου