15 Μαΐου 2014

Ένας σημαντικός λόγος για να μην κάνετε καλοκαιρινές διακοπές στη Μαγιόρκα φέτος

Η Μαγιόρκα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ισπανίας, αν όχι του πλανήτη. Όμως ο τουρισμός δεν φέρνει μόνο χρήμα, αλλά και γκρίνια ή αφορμή για αύξηση των εσόδων των τοπικών αρχών. Στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής της πόλης Πάλμα, που είναι η πρωτεύουσα της Μαγιόρκα, έχουν μπει οι τουρίστες που κυκλοφορούν με τα μαγιό στους δρόμους και οι οποίοι απειλούνται με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα, αν μέσα στις επόμενες εβδομάδες ψηφιστεί  το νομοσχέδιο που έχει εισηγηθεί η δημοτική αρχή.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι να "καθαρίσει" η εικόνα της Πάλμα  Σε συνέντευξη τύπου, ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, που είναι υπεύθυνος για τα θέματα τουρισμού, έφερε ως παράδειγμα τη διαφορετική εικόνα που παρουσιάζουν "κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Άμστερνταμ" ξεχνώντας ότι οι συγκεκριμένες μεγαλουπόλεις των εκατομμυρίων κατοίκων δεν έχουν αμμουδιές κι επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κυκλοφορήσει εκεί κάποιος τουρίστας με το μαγιό του - αλλά και να είχαν παραλίες, ποιος θα κυκλοφορούσε στο κέντρο του Παρισιού με μαγιό, όταν η κυκλοφοριακή κίνηση επιβαρύνει με ρύπους την ατμόσφαιρα;
Η απαγόρευση θα αφορά το κέντρο της Πάλμα, τα μουσεία, τα μουσεία, τα μαγαζιά, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα δημόσια παγκάκια της πόλης. Εξαιρούνται μόνο οι δρόμοι γύρω από τις παραλίες. Οι παραβάτες θα απειλούνται με πρόστιμο 600 ευρώ, ενώ δεν διευκρινίζεται αν το πρόστιμο θα αφορά και τους κατοίκους της πόλης ή αν θα περιορίζεται μόνο στους τουρίστες. Δεν μπορείτε να πείτε... είναι ένας έξυπνος τρόπος για ν' αυξηθούν τα δημοτικά έσοδα χωρίς να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι, μόνο που υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν οι τουρίστες το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη περιοχή και τελικά να την πληρώσουν οι μαγαζάτορες, που ζουν από τους επισκέπτες. Τουλάχιστον δεν το σκέφτηκε κάποιος "έξυπνος" δήμαρχος σε κανένα ελληνικό νησί - ακόμη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου