17 Μαΐου 2014

Το νορβηγικό τραγούδι που θα γίνει το σάουντρακ του ερχόμενου καλοκαιριού


Πόσα ευρωπαϊκά τραγούδια καταφέρνουν να σημειώσουν επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες; Ελάχιστα, είτε επειδή υπάρχει υπερπληθώρα προσφοράς στη Μέκκα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας είτε επειδή πολύ απλά η Ευρώπη ακολουθεί την αμερικάνικη μουσική σκηνή με απόσταση δεκαετίας. Κι αν οι Βρετανοί τραγουδιστές ή τα συγκροτήματα αποτελούν μια εξαίρεση, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη Νορβηγία. Μόλις τρία νορβηγικά τραγούδια έχουν καταφέρει να βρεθούν στο τοπ20 του Billboard Hot 100: το κλασσικό 80s κομμάτι "Take On Me" των A-Ha, το σατιρικό "What Does The Fox Say?" μόλις την περασμένη χρονιά, ενώ την περίοδο αυτή διακρίνεται το ανάλαφρο σε ρέγκε-ποπ ρυθμούς "Am I Wrong?" των Nico & Vinz. 

Οι Nico & Vinz είναι δυο νεαρά παιδιά με καταγωγή από την Αφρική, που κατάφεραν όχι απλά ν ασχοληθούν μ' αυτό που αγαπούν, αλλά και να διακριθούν σε μια χώρα, όπου οι μετανάστες δεν αισθάνονται αποκλεισμένοι. Ξεκίνησαν την καριέρα τους το 2010, όταν κέρδισαν την πρώτη θέση σ' ένα μουσικό φεστιβάλ. Αμέσως γνώρισαν επιτυχία στη Νορβηγία, ενώ το 2013 είχαν την τιμή να τραγουδήσουν στην τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ. 
Το "Am I Wrong?" κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ τον Απρίλιο του 2014 άρχισε να παίζεται στα αμερικανικά ραδιόφωνα και μέσα σ' ένα μήνα κατάφερε να μπει στο τοπ20 του αμερικάνικου singles chart, ενώ ακούγεται πολύ και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.  Σύμφωνα με το Billboard αξιολογείται ως το δέκατο καλύτερο τραγούδι για το καλοκαίρι του 2014!
Ποιοι είναι οι στόχοι τους; Σύμφωνα με τον Nico, "Όταν κατάγεσαι από τη Νορβηγία, μια χώρα 5 εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι πολύ ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να πούνε "Θέλω να γίνω σπουδαίος, όπως ο Μάικλ Τζάκσον". Κατά κάποιον τρόπο είμαστε επαναστάτες στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Θέλουμε να δείξουμε στους ανθρώπους ότι μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θελήσεις, αν το πιστέψεις και δουλέψεις σκληρά" (www.nicoandvinz.com). 
Το τραγούδι είναι δροσερό, "μυρίζει" μεσογειακό καλοκαίρι κι ας γράφτηκε από δύο Νορβηγούς, με άλλα λόγια είναι ό,τι καλύτερο θα χορέψετε φέτος σε κάποιο παραλιακό κλαμπάκι. Διαδώστε το!





Διαβάστε επίσης: 
Τραγούδια made in... Νορβηγία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου