11 Μαΐου 2014

Οι κριτικές επιτροπές ποιων χωρών έκριναν ότι το "Rise Up" ήταν το χειρότερο τραγούδι της φετινής Γιουροβίζιον;


Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το κακό πλασάρισμα του "Rise Up", του τραγουδιού που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον χθεσινοβραδινό, 59ο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Η αλήθεια είναι ότι και με καθαρό televoting, η τελική θέση του τραγουδιού μας δεν θα ήταν πολύ καλύτερη, ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι σε καμιά χώρα δεν βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις της προτίμησης των τηλεθεατών. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με ορισμένες κριτικές επιτροπές, που έκριναν το "Rise Up" ως το χειρότερο τραγούδι της βραδιάς, πιο πίσω κι από το γλυκανάλτο "Τσιζκέικ" της Λευκορωσίας, την ξεπερασμένη μπαλάντα του Σαν Μαρίνο, το αδιάφορο τραγούδι της Μάλτας και το παιδικό τραγουδάκι της Ισλανδίας.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό τραγούδι βρέθηκε στην τελευταία θέση προτίμησης των κριτικών επιτροπών της Ουγγαρίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας. Είναι αλήθεια ότι και στις τηλεψηφοφορίες των συγκεκριμένων κρατών το τραγούδι μας βρέθηκε χαμηλά - 13η με 18η θέση - ώστε δεν χάσαμε κάποιους σίγουρους πόντους, όμως προκαλεί εντύπωση πώς οι "ειδικοί" στα συγκεκριμένα τρία κράτη έκριναν ότι το "Rise Up" ήταν ό,τι χειρότερο είχαν ακούσει τ' αυτιά τους και είχαν δει τα μάτια τους το βράδυ του Σαββάτου.
Εξάλλου, το ελληνικό τραγούδι αξιολογήθηκε ως το δεύτερο χειρότερο του τελικού από τις κριτικές επιτροπές της Σλοβενίας, της Ελβετίας και της Ολλανδίας. Το ενδιαφέρον είναι ότι από τις δύο πρώτες χώρες χάθηκαν κάποιες ελάχιστες ψήφοι για το ελληνικό τραγούδι, καθώς στο σλοβενικό televoting το τραγούδι μας ήταν δέκατο, ενώ στο ελβετικό είχε έρθει ένατο. Δεν θ' άλλαζε ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα και η πολύ κακή θέση του τραγουδιού, όμως η τεράστια διάσταση ανάμεσα στην ψήφο των "ειδικών" της μουσικής και σ' εκείνη του κοινού, όπως και να το δει κανείς, έχει ενδιαφέρον.


Διαβάστε επίσης:
6+1 μύθοι που κατέρρευσαν στη Γιουροβίζιον 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου