29 Μαΐου 2014

Ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού μέσω τουίτερ, που έχει γίνει μανία στις ΗΠΑ


Επιδεικνύει τα φιλανθρωπικά του αισθήματα ή απλά την παιχνιδιάρικη διάθεσή του ένας ανώνυμος μέχρι στιγμής κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος χαρίζει διάφορα χρηματικά ποσά σε αγνώστους μέσω τουίτερ; Έχοντας δημιουργήσει το προφίλ @HiddenCash, δημοσιεύει γρίφους, τους οποίους καλούνται να λύσουν οι followers ο πιο γρήγορος κερδίζει το ποσό που κρύβεται σε κάποιο σημείο της πόλης.

Ουσιαστικά, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού με επίκεντρο την τουιτόσφαιρα, ενώ ο ανώνυμος διαχειριστής του προφίλ, που ενεργοποιήθηκε μόλις πριν από πέντε ημέρες και ήδη έχει περισσότερους από 166.000 followers μέχρι αυτή τη στιγμή, το περιγράφει ως "ένα ανώνυμο κοινωνικό πείραμα για Αληθινό Ρευστό, κρυμμένο κάπου στο Σαν Φρανσίσκο και τα περίχωρα". Εξάλλου, ο διαχειριστής καλεί τους νικητές των γρίφων, εκείνους που θα εντοπίσουν πρώτοι τα διάφορα, κρυμμένα μικροποσά (50 ή 100 δολάρια) να μην τα κρατήσουν, αλλά να κρύψουν κάπου αλλού τα 20 $ από αυτά, ώστε να συνεχιστεί κατά κάποιον τρόπο το παιχνίδι, και να ξοδέψουν τα υπόλοιπα χρήματα σε τρίτους, κάτι που έχουν σεβαστεί πολλοί από τους κερδισμένους σ' αυτό το ιδιόμορφο κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Κάποιος αγόρασε πίτσες για τους συναδέλφους του, ένας άλλος ρούχα για την ανιψιά του και πάει λέγοντας.
Ο διαχειριστής του @HiddenCash έχει υποσχεθεί να επεκταθεί το παιχνίδι και σε άλλες πόλεις της Καλιφόρνια, με προοπτική να γίνει κάτι αντίστοιχο και στη Νέα Υόρκη τον επόμενο μήνα. Εξάλλου, πολλοί είναι οι followers που ζητούν να γίνουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και στις δικές τους πόλεις ή χώρες - π.χ. στο Πακιστάν. Τι θα λέγατε να ερχόταν και στην Ελλάδα; Το σίγουρο είναι ότι πολλοί θα έσπευδαν να συμμετάσχουν - για ευνόητους λόγους...



Διαβάστε επίσης:
Άγνωστος ταχυδρομεί μεγάλα ποσά σε γραμματοκιβώτια - Η απρόσμενη αντίδραση των παραληπτών
Μια αυτοκτονία και η τρέλα για την αναζήτηση ενός ανύπαρκτου κρυμμένου θησαυρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου