27 Μαΐου 2014

Οι αδιάβατοι δρόμοι της πρωτεύουσας του Βιετνάμ για τους πεζούς (βίντεο)


Είναι γνωστό ότι οι δρόμοι στις ελληνικές είναι αδιάβατοι για τους πεζούς. Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στις διαβάσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι σηματοδοτούν την προτεραιότητα του πεζού να διασχίσει το δρόμο για να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο και την υποχρέωση του οδηγού να ελαττώσει την ταχύτητά του αυτοκινήτου του από μακριά έως να σταματήσει πλησιάζοντας στη διάβαση. 
Στην πράξη, η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών (πλην των ταξιτζήδων - των περισσότερων τουλάχιστον) συμπεριφέρονται σαν να μη βλέπουν καν τις χοντρές, άσπρες γραμμές στους δρόμους ή σαν να μην γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύουν αυτές. Κάπως έτσι, πρόσφατα ένας ανόητος οδηγός μου κόρναρε, επειδή είχα το θράσος να περάσω κανονικά τη διάβαση, παρόλο που αυτός βρισκόταν σε σχετικά μεγάλη απόσταση - αλλά δεν είχε κίνηση στο δρόμο, οπότε θα έπρεπε να κόψει ταχύτητα. Ανάλογες εμπειρίες φαντάζομαι ότι θα έχετε οι περισσότεροι, υπάρχει όμως μια πόλη στον πλανήτη, όπου τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα και απαιτείται πραγματική τύχη για να διέλθει κανείς από μια διάβαση πεζών. 
Η πόλη αυτή είναι η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Χο Τσι Μινχ, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στο βίντεο μια τουρίστριας, η οποία κατάφερε το φαινομενικά ακατόρθωτο, να περάσει τη διάβαση ενός πολυσύχναστου δρόμου, όπου κανένας οδηγός δεν φαινόταν πρόθυμος να σταματήσει το μηχανάκι του - ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους της συγκεκριμένης πόλης. Δείτε το βίντεο και παρηγορηθείτε με το γεγονός ότι υπάρχουν και χειρότερα  


Και αυτό δεν είναι το μοναδικό βίντεο, που μπορείτε να βρείτε στο youtube για το κυκλοφοριακό κομφούζιο, που κάνει την πρωτεύουσα του Βιετνάμ αφιλόξενη για τους πεζούς:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου