16 Ιουλίου 2014

Ο Ευρωπαίος πρωθυπουργός που είναι ο παγκόσμιος "βασιλιάς" των selfies στο τουίτερ! [7 φωτογραφίες]

Είχα ξεκινήσει να ψάχνω τα selfies των αρχηγών διαφόρων κρατών, που έχουν αναρτηθεί στα social media (Τουίτερ, Ίνσταγκραμ κλπ.) είτε από τους ίδιους είτε από όσους βρέθηκαν στο ίδιο "κάδρο". Βρήκα αρκετές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, οφείλω να ομολογήσω, όμως οι περισσότερες και οι καλύτερες με διαφορά ανήκουν στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον νέο πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ. Τι το εντυπωσιακό έχουν; Είναι οι πιο χαμογελαστοί, απενοχοποιημένοι και αυτοσαρκαστικοί, τουλάχιστον όταν αυτοφωτογραφίζονται, με άλλα λόγια είναι ηγέτες της διπλανής πόρτας. Κι επειδή ο Ομπάμα είναι πασίγνωστος σ' όλον τον πλανήτη, ας εστιάσουμε στον Στουμπ, τον οποίο δεν μπορούμε να κρίνουμε βέβαια ως πρωθυπουργό, αφού ούτε στη Φινλανδία ζούμε ούτε έχει συμπληρωθεί καλά καλά ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά μπορούμε να γνωρίσουμε τη χαρούμενη, ανθρώπινη πλευρά του μέσα από τις selfies του.
Είναι αλήθεια ότι οι φωτογραφίες αυτές, που τραβήχτηκαν και ανέβηκαν στο τουίτερ του νυν πρωθυπουργού της Φινλανδίας (@alexstubb) τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ανάγονται στην εποχή που ο Στουμπ ήταν υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνούς Εμπορίου. Ωστόσο, το χαλαρό και αυτοσαρκαστικό του προφίλ δεν εμπόδισε τους συναδέλφους του στο Κόμμα Εθνικού Συναπισμπού να τον εκλέξουν στην προεδρία του κόμματος μετά την παραίτηση του πρώην αρχηγού του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Γίρκι Κατάινεν, προκειμένου ν' αναλάβει αξίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ας πάρουμε μια μικρή ιδέα από τις selfies του Αλεξάντερ Στουμπ:
Στις 1 Απριλίου 2013, ο Στουμπ ανέβασε την πρώτη από μια σειρά φωτογραφιών, όπου εικονίζονται τα.. παπούτσια του. Με αφορμή τα γενέθλιά του - ο Φινλανδός πρωθυπουργός γεννήθηκε την πρωταπριλιά του 1968 - είχε δεχτεί ως δώρο από τον προπονητή του ένα ζευγάρια κόκκινα κορδόνια. Το δώρο μπορεί να ήταν ταπεινό, όμως μάλλον ενθουσίασε τον Στουμπ, ο οποίος σχολίασε: "Ο ανδρισμός μου μπορεί να τ' αντέξει... Νομίζω...".


Στις 19 Μαΐου 2013, μια μέρα πριν την αναχώρησή του σ' ένα μακρινό, "επαγγελματικό" ταξίδι στην Αφρική, ο Στουμπ, που έχει ως χόμπι την ποδηλασία, πόζαρε κατενθουσιασμένος και μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του αυτό με τους followers του στο τουίτερ.


Περήφανος για τις ποδηλατικές του ικανότητες, ο Αλεξάντερ Στουμπ δημοσίευσε ακόμη μια φωτογραφία (από τις πολλές) στις 29 Ιουλίου 2013, λίγο πριν ξεκινήσει μια διαδρομή 21 χιλιομέτρων στο βουνό Ventoux. Οι συμπατριώτες του, όμως, δεν έδειξαν τον ίδιο ενθουσιασμό, καθώς η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε μόνο 2 retweets.


Γενικά, ο Φινλανδός πρωθυπουργός αυτοσαρκάζεται συχνά στις selfies που ανεβάζει στο τουίτερ, όπως στην παρακάτω φωτογραφία με ημερομηνία δημοσίευσης 9 Νοεμβρίου 2013, όπου ποζάρει μ' ένα ψηφιακό μουστάκι, για να τιμήσει το κίνημα του "Movember", δηλαδή "μουστάκι τον Νοέμβρη". 


Πιο αυτοσαρκαστικός από ποτέ και όσο ελάχιστοι πολιτικοί, πόσο μάλλον υπουργοί ή πρωθυπουργοί, στον πλανήτη, στις 8 Φεβρουαρίου 2014 έκλεψε τις εντυπώσεις ανεβάζοντας την παρακάτω φωτογραφία, η οποία αναδημοσιεύθηκε στο τουίτερ άλλες 131 φορές. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, αλλά ο Στουμπ σχολίασε ότι ήταν "μια από τις διασκεδαστικές βραδιές της ζωής μου". 


Μετά από μια επίσκεψη στο Λύκειο Χαμεενλίνα στις 30 Μαρτίου 2014. (Φαντάζεστε Έλληνα πολιτικό να τραβούσε μια τέτοια φωτογραφία και το κυριότερο να συνάρπαζε τόσο πολύ τους μαθητές ενός Λυκείου;)


Ακόμη μια επίδειξη αστραφτερού χαμόγελου, αλλά και των τεράστιων κυνοδόντων που έχει ο Στουμπ, στις 15 Μαΐου 2014.


Οι φωτογραφίες και η επίδειξη χαμόγελου δεν σταμάτησαν μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων, αν και το μέλλον θα δείξει κατά πόσο ο νέος βεβαρημένος ρόλος του Στουμπ θα τον αναγκάσουν σε λιγότερες selfies λόγω έλλειψης χρόνου. Δεν ξέρω αν είναι καλός πολιτικός ή πολύ περισσότερο αν θα είναι ένας καλός πρωθυπουργός για τη Φινλανδία, ξέρω ότι πολιτικά μάλλον δεν συμφωνώ μαζί του κρίνοντας από την ιδεολογία που εκπροσωπεί το κόμμα του, όμως αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σαν άνθρωπος φαίνεται να είναι ενδιαφέρων, απαλλαγμένος από τη σοβαροφάνεια και τον καθωσπρεπισμό των περισσότερων πολιτικών - ειδικά των Ελλήνων - και αυτό το θεωρώ εξαιρετικό προσόν στην εποχή μας, όπου η σοβαροφάνεια κυριαρχεί σε βάρος της πραγματικής σοβαρότητας. Και ποιος είναι περισσότερο σοβαρός από έναν άνθρωπο που χαμογελάει, χωρίς να φοβάται να το δείξει σ' όλον τον κόσμο;



Διαβάστε επίσης:
Η διπλωματία του τουίτερ: Ποιοί είναι οι δημοφιλέστεροι αρχηγοί κρατών στο Τουίτερ και ποιοι "τιτβίζουν" περισσότερο
Από τα selfies του 1920 στα selfies των σταρ στα Όσκαρ και του... Χόμερ Σίμπσον!
Όταν οι γάτες βγάζουν selfies και κλέβουν όλη τη δόξα! [9 εικόνες]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου