8 Αυγούστου 2014

Τα πάμφθηνα, όσο και τρομαχτικά σπίτια του Ντριτόιτ: Οι ιδιοκτήτες τα ξεπουλάνε, αλλά... ποιος θα ήθελε πραγματικά να τ' αγοράσει; [5 φωτογραφίες]

Καμία αμερικανική πόλη δεν επλήγη τόσο πολύ από την οικονομική κρίση του 2008 και τις παρνέργειές της όσο το Ντιτρόιτ, το οποίο άλλωστε κήρυξε πτώχευση τον Ιούλιο του 2013 και πέντε μήνες αργότερα αυτή επικυρώθηκε και δικαστικά. Πολλοί κάτοικοι το εγκατέλειψαν ξεπουλώντας στην κυριολεξία τα ακίνητά τους, οι τιμές των οποίων κατέρρευσαν. Έτσι, υπάρχουν σπίτια τα οποία πουλιούνται ακόμη και έναντι 500 δολαρίων μόνο, αν και πίσω από την τιμή αυτή κρύβονται οι φόροι που χρωστούν οι ιδιοκτήτες, αλλά και τα έξοδα ριζικής ανακαίνισης των σπιτιών αυτών, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση κατάρρευσης εξωτερική και/ή εσωτερικά.
Το τίμημα για την αγορά του παρακάτω σπιτιού κατασκευής 1918 ανέρχεται στα 500 δολάρια, όπως προσδιορίζεται από το μεσιτικό γραφείο, που έχει αναλάβει την πώλησή του. Όπως βλέπετε, όμως, θα απαιτηθεί στη συνέχεια η πλήρης μεταμόρφωσή του:

Κελεπούρι μπορεί να θεωρηθεί ως προς την τιμή του και το παρακάτω σπίτι, η αξία του οποίου αποτιμάται στα 800 δολάρια μόνο. Είναι όμως;


Σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, το παρακάτω σπίτι φαίνεται ακριβό, όμως το κόστος του είναι σχετικά χαμηλό, αφού υπολογίζεται σε 19.500 δολάρια, δηλαδή η αγορά του είναι πιο συμφέρουσα απ' ό,τι η αγορά ενός καινούριου, καλού αυτοκινήτου. Και ενώ εξωτερικά το σπίτι φαίνεται μοναδική ευκαιρία, οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του παραπέμπουν σε ταινίες τρόμου, αφού κόκκινες μπογιές - σαν αίμα - δίνουν ένα τρομακτικό χρώμα στους τοίχους, ενώ σε κάποιο σημείο υπάρχει και το απειλητικό μήνυμα "θα πεθάνεις" ("you will die")!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου