4 Ιανουαρίου 2017

Τα 10 εμπορικότερα άλμπουμ και τα 20 εμπορικότερα singles παγκοσμίως το 2016

Μπορεί το άλμπουμ με τίτλο "25" της Αντέλ να κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2015 και να αποτέλεσε το πιο εμπορικό άλμπουμ της χρονιάς εκείνης πουλώντας κάτι λιγότερο από 15.000.000 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, η επιτυχία του όμως συνεχίστηκε και το 2016 με πωλήσεις αισθητά μειωμένες μεν, που όμως ήταν αρκετά μεγάλες, ώστε να του δώσουν για δεύτερη χρονιά τον τίτλο του εμπορικότερου άλμπουμ. Συγκεκριμένα, καθ' όλη τη διάρκεια του 2016, το "25" πούλησε 4.668.000 δίσκους σ' όλον τον κόσμο, όταν το δεύτερο εμπορικότερο άλμπουμ, το "Lemonade" της Μπιγιονσέ, πούλησε σχεδόν δύο εκατομμύρια λιγότερους δίσκους!


Τα 10 εμπορικότερα μουσικά άλμπουμ για το 2016:
1. Adele - 25
2. Beyoncé - Lemonade
3. Drake - Views
4. Justin Bieber - Purpose
5. Coldplay - A Head Full Of Dreams
6. David Bowie - Blackstar
7. Twenty One Pilots - Blurryface
8. Metallica - Hardwired...To Self-Destruct
9. Rihanna - Anti
10. Sia - This Is Acting 

Όσον αφορά τα singles, το παγκόσμιο τοπ για το 2016 έχει ένα μικρό άρωμα... Γιουροβίζιον. Ως το εμπορικότερο σινγκλ της χρονιάς αναδείχτηκε το "Can't Stop The Feeling!" του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, το οποίο για πρώτη φορά παρουσιάστηκε μέσω τηλεόρασης στις 14 Μαΐου στα πλαίσια του διαγωνισμού τραγουδιού της Στοκχόλμης, μόλις οκτώ μέρες μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού, που γράφτηκε στα πλαίσια του σάουντρακ της ταινίας "Trolls". Όχι βέβαια ότι το τραγούδι δεν θα γνώριζε την ίδια επιτυχία, αν δεν είχε υπάρξει η εμφάνιση του Τίμπερλεϊκ στο interval act της Γιουροβίζιον, αλλά σίγουρα δεν έχασε πόντους - σε αντίθεση με τα τραγούδια που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, καθώς η σύγκρισή τους τόσο με το "Can't Stop The Feeling!" όσο και με τη γενικότερη εμφάνιση του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ στο Στάδιο Γκλόμπεν ήταν χαοτική. 
Στους μεγάλους κερδισμένους της χρονιάς οι αμερικανοί Chainsmokers, που έχουν διπλή παρουσία στο παγκόσμιο τοπ10 της χρονιάς, όπως και ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος μάλιστα κατέλαβε τέσσερις θέσεις στο τοπ20 (δύο σόλο και δύο συνεργασίες) Φαίνεται ότι όσο περισσότερο ιδιότροπος και απόμακρος γίνεται ο τραγουδιστής στη σχέση του με τους θαυμαστές τους, τόσο περισσότερο τους πορώνει!

Τα 10 εμπορικότερα singles του 2016:
1. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
2. Sia - Cheap Thrills
3. Drake feat. WizKid & Kyla - One Dance
4. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
5. Justin Bieber - Love Yourself
6. Lucas Graham - 7 Years
7. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For
8. Mike Posner - I Took a Pill in Ibiza
9. Twenty One Pilots - Stressed Out
10. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
11. Rihanna feat. Drake - Work
12. Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign - Work From Home
13. DJ Snake feat. Justin Bieber - Let Me Love You
14. Major Lazer feat. Justin Bieber & Mø - Cold Water
15. Twenty One Pilots - Heathens
16. DNCE - Cake By The Ocean
17. Justin Bieber - Sorry
18. The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
19. Shawn Mendes - Treat You Better
20. Zayn - Pillowtalk

[Περισσότερα και αναλυτικότερα στοιχεία για τα album και singles charts του 2016 εδώ: www.mediatraffic.de/]

Αυτό, λοιπόν, ήταν το εμπορικότερο τραγούδι του 2016 στον πλανήτη, όπως παρουσιάστηκε στο interval act του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον: 


Πάντως, αν εγώ είχα να επιλέξω το αγαπημένο μου ξένο τραγούδι για το 2016, αυτό θα ήταν το ονειρικό "Faded" σε σύνθεση του Νορβηγού dj Άλαν Γουόκερ, που αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο χάρη στη μαγευτικά αποπλανητική φωνή της Ίζελιν Σολχάιμ. Η μέτρια υποδοχή του τραγουδιού σε Καναδά και ΗΠΑ - αντίθετα απ' ό,τι συνέβη στην Ευρώπη - δεν του επέτρεψε να ξεπεράσει την 22η θέση στο ετήσιο τσαρτ, ώστε να το θεωρήσουμε ένα από τα πιο αδικημένα τραγούδια της χρονιάς που πέρασε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου