21 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Μία on-line έρευνα έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ 2.237 ενηλίκων Αμερικανών από την εταιρία δημοσκοπήσεων Harris Interactive®, η οποία ήθελε να μάθει ποιος είναι ο πιο αγαπημένος ηθοποιός των Αμερικανών. Το εντυπωσιακό σ' αυτήν την έρευνα είναι ότι ανδροκρατείται, καθώς μεταξύ των δέκα πιο αγαπημένων ηθοποιών βρίσκεται μόνο μία γυναίκα και αυτή μόλις στην έβδομη θέση.
Όπως και στην αντίστοιχη έρευνα του 2010 έτσι και σε αυτή, ως ο πιο αγαπημένος ηθοποιός ψηφίστηκε ο Johnny Depp. Ο Depp μάλιστα κέρδισε τις προτιμήσεις όλων των ηλικιακών ομάδων πλην των ατόμων άνω των εξήντα έξι ετών, οι οποίοι έδειξαν την προτίμησή τους στον George Clooney. Ouch!, αυτό είναι μεγάλη έκπληξη για έναν ηθοποιό που αποτελεί φαντασίωση εκατομμύρια γυναικών του πλανήτη. 
Στη δεύτερη θέση ισοψήφισαν δύο ηθοποιοί που δεν έβγαλαν καινούρια ταινία μέσα στη χρονιά που έφυγε, ο Denzel Washington και ο Clint Eastwood, ο οποίος ανέβηκε εφτά θέσεις σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του 2010, παρότι τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί περισσότερο στη σκηνοθεσία παρά στην υποκριτική. 
Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο πολυβραβευμένος με Όσκαρ Tom Hanks, ενώ - άλλη έκπληξη αυτή - πέμπτος είναι ο John Wayne. Μάλιστα, ο Wayne είναι και ο μοναδικός ηθοποιός που συγκαταλέγεται κάθε χρόνο μεταξύ των δέκα πιο αγαπημένων ηθοποιών των Αμερικανών από το 1994, όταν ξεκίνησε η συγκεκριμένη ετήσια έρευνα, ενώ το 2010 είχε τερματίσει τρίτος. Παρότι ο ηθοποιός απεβίωσε το 1976, εξακολουθεί να συγκινεί το αμερικανικό κοινό, όπως άλλωστε συνέβαινε και όταν βρισκόταν στη ζωή, καθώς ο Wayne βρισκόταν κάθε χρόνο μεταξύ των δέκα πιο πετυχημένων ηθοποιών του Χόλιγουντ σύμφωνα με τις εισπράξεις των ταινιών που πρωταγωνιστούσαν.
Μεγάλη ήττα αποτελεί η έκτη θέση για τον George Clooney, ο οποίος φαίνεται ότι συγκινεί μεν περισσότερο τους ηλικιωμένους Αμερικανούς, όμως χάνει ψήφους στο σύνολο.
Στην έβδομη θέση βρέθηκε η μοναδική γυναίκα που μπήκε στο τοπ10 και δεν είναι άλλη από την Sandra Bullock. Απίστευτο κι όμως αληθινό: η Bullock με τους γλυκανάλατους ρόλους που συνήθως επιλέγει κατάφερε να εκτοπίσει τόσες και τόσες γυναίκες σταρ του Χόλιγουντ, οι οποίες βρίσκονται συνέχεια κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Να σημειωθεί ότι το 2010, στη δεκάδα υπήρχαν άλλες δύο γυναίκες ηθοποιοί, η Angelina Joli (5η) και η Julis Roberts (6η), όμως φέτος καταποντίστηκαν και έμειναν εκτός δεκαδας.
Στην όγδοη θέση συναντούμε τον Harrison Ford, γνωστό και ως Ιντιάνα Τζόουνς, ενώ στην ένατη και τη δέκατη θέση βρέθηκαν ο Will Smith και ο Adam Sandler αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου