21 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ Ι: "Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΠΝΙΞΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ"!

Το Νοέμβριο του 2010 ένας 50χρονος άνδρας από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας καταδικάστηκε από το δικαστήριο για την διάπραξη ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με θύμα τη σύζυγό του. Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί στραγγαλισμένη στο μπάνιο του σπιτιού τους. ενώ η ιατροδικαστική έρευνα κατέδειξε ότι ο στραγγαλισμός κράτησε αρκετά λεπτά. Ύστερα από άσκηση ένδικου μέσου από τον κατηγορούμενο, το ομοσπονδιακό δικαστήριο δεν αμφισβήτησε μεν την ενοχή του κατηγορουμένου, εξέφρασε όμως αμφιβολίες για την ύπαρξη πρόθεσης του κατηγορουμένου, αν δηλαδή το έγκλημα τελέστηκε σκόπιμα.  Αυτήν την περίοδο η υπόθεση επαναδικάζεται, αλλά έκπληξη προκαλεί ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι δε στραγγάλισε ο ίδιος τη σύζυγό του, αλλά ο ... σκύλος τους.
Σύμφωνα με το δικηγόρο του κατηγορουμένου, τη νύχτα του θανάτου της γυναίκας, το ζευγάρι είχε μεθύσει, κάτι που επιβεβαιωνόταν εξάλλου και από τη δικογραφία, αφού ο άνδρας είχε βρεθεί με υψηλά ποσοστά αλκοόλ στο αίμα ύστερα από αλκοτέστ που του έκανε η αστυνομία την επόμενη ημέρα. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η γυναίκα του γλίστρησε στο μπάνιο λόγω της μέθης και ότι ο ίδιος προσπάθησε ανεπιτυχώς να τη σηκώσει, αλλά επειδή δεν τα κατάφερε την άφησε στο πάτωμα του μπάνιο δίνοντας της ένα μαξιλάρι και μια κουβέρτα για να κοιμηθεί. Στη συνέχεια πήγε και ο ίδιος για ύπνο και το πρωί ξυπνώντας τη βρήκε νεκρή, αφού προηγουμένως πρόλαβε να βγάλει το σκύλο βόλτα και να μιλήσει στο τηλέφωνο με τη μητέρα του. Καθώς όμως η γυναίκα βρέθηκε στραγγαλισμένη, εκτιμά τώρα ότι το έγκλημα τι διέπραξε το βάρους τριάντα πέντε κιλών σκυλί που είχε το ζευγάρι στο σπίτι του, κάτι που άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν τα σκυλιά με τα κουταβάκια τους πνίγοντας τα, όπως υποστηρίζει! 
Πόσο πιο παρανοϊκό ισχυρισμό θα μπορούσε να επινοήσει κάποιος για να υποστηρίξει την αθωότητα του! Ότι και καλά ο σκύλος πέρασε το ένα από τα αφεντικά του για κουτάβι και την έπνιξε, "όπως συνηθίζουν να κάνουν τα σκυλιά"! Αντί να προσπαθήσει να δικαιολογηθεί ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, ότι δε θυμόταν το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ, ότι μπορεί κατά λάθος την ώρα που μεθυσμένος κι ο ίδιος προσπαθούσε να σηκώσει από το πάτωμα τη σύζυγό του ενδεχομένως να την έπνιξε χωρίς να έχει συνείδησή του τι έκανε, ρίχνει μετά βεβαιότητος την πλήρη ευθύνη στο μόνο που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τον σκύλο! Απίστευτη έως εξοργιστική είδηση και πραγματικά δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση των συγγενών της άτυχης γυναίκας, γιατί δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να κρατηθώ σε μια τέτοια γελοία δικαιολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου