8 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες καλλιτέχνες που άλλαξαν το επώνυμο ή και το ονοματεπώνυμό τους ακόμα στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Το ίδιο έχει συμβεί και με πολλούς σελέμπριτις από το χώρο της διεθνούς σόου μπιζ είτε γιατί το βαφτιστικό τους όνομα δεν ήταν τόσο εύηχο είτε γιατί τους κόλλησαν ένα ψευδώνυμο που επικράτησε είτε ακόμα γιατί έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα στα πολλά τους ονόματα. Ας δούμε ορισμένες περιπτώσεις:

Η Λάνα ντελ Ρέι προφανώς και δε βαφτίστηκε με αυτό το όνομα. Άλλωστε η κοπέλα δεν έχει καμιά σχέση με τη λατινική Αμερική ή την Ισπανία, αλλά είναι μια τυπική νεοϋορκέζα, που βαφτίστηκε Elizabeth Woolridge Grant. Όταν όμως αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική επαγγελματικά έψαχνε να βρει ένα όνομα πιο καλλιτεχνικό. Οι συχνές επισκέψεις της στο Μαϊάμι και στους εκεί φίλους της την οδήγησαν να επιλέξει το όνομα με το οποίο έγινε τελικά παγκόσμια διάσημη και το οποίο σημαίνει "το μαλλί του βασιλιά".

Ο μεγαλύτερος ταχυδακτυλουργός στον κόσμο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, δε θα μπορούσε να μη μας ξεγελάσει και ως προς το όνομά του. Αν αυτό σας θυμίζει το ομώνυμο βιβλίο του Καρόλου Ντίκενς, δεν έχετε άδικο. Ο διάσημος "μάγος" βαφτίστηκε David Seth Kotkin, αλλά προτίμησε να πάρει το επώνυμο του αγαπημένου του λογοτεχνικού ήρωα για τις επαγγελματικές του αναζητήσεις. Δεν του βγήκε και σε κακό.

Ο Μαρκ Άντονι είναι γνωστός για τα τραγούδια του αλλά και ως ο πρώην σύζυγος της Τζένιφερ Λόπεζ. Ευτυχώς που άλλαξε το επίθετο του πριν γίνει γνωστός στη χώρα μας, γιατί θα νιώθαμε λίγο αμήχανα, όταν θα έπρεπε να το προφέρουμε. Βλέπετε, το πραγματικό όνομα του διάσημου λατίνου τραγουδιστή είναι Μάρκο Αντόνιο Μουνίζ (Marco Antonio Muñiz).

Ο Μάικλ Μπόλτον δε χρειάστηκε να αλλάξει ολόκληρο το επίθετό του, παρά μόνο δυο φωνήεντα ώστε να ακούγεται πιο εύηχο στα αυτιά των Αμερικανών. Ο τραγουδιστής, που γεννήθηκε στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ, αλλά οι γονείς του κατάγονταν από τη Ρωσία, είχε αρχικά το επώνυμο "Μπολοτίν".

Όταν γεννήθηκε η Λιβ Τάιλερ, η μητέρα της ισχυριζόταν ότι ήταν κόρη του τραγουδιστή της ροκ Τοντ Ρούντγκρεν, κι επομένως το αρχικό πλήρες όνομα της ηθοποιού ήταν Λιβ Ρούντγκρεν. Αργότερα όμως ανακάλυψε ότι ο βιολογικός της πατέρας ήταν ο Στιβ Τάιλερ κι έτσι απέκτησε το νέο της επώνυμο. 

Θυμάστε την τηλεοπτική σειρά "Δόκτορ Κουίν, μόνη στην άγρια δύση"; Η πρωταγωνίστρια Τζέιν Σέιμουρ είχε αρχικά το μακροσκελές και καθόλου εύηχο όνομα Joyce Penelope Wilhelmia Frankenberg. Επειδή προφανώς και δεν μπορούσε να κάνει εύκολα καριέρα με αυτό το όνομα, αποφάσισε να πάρει το όνομα της τρίτης συζύγου του βασιλιά τη Αγγλίας Ερίκου VIIΙ.

Μακροσκελέστατο είναι το βαφτιστικό όνομα και της Μεγκ Ράιαν. Η ηθοποιός βαφτίστηκε Μάργκαρετ Μαίρη Έμιλι Αν, ενώ το επώνυμό της ήταν Χάιρα (Hyra). Αν και τα χρόνια που ήταν μαθήτρια στο ρωμαιοκαθολικό σχολείο του St. Pius X στο Φέρφιλντ του Κονέκτικατ φέρεται να προτιμούσε το όνομα Αν, όταν μεγάλωσε προτίμησε να κρατήσει το Μάργκαρετ στο υποκοριστικό του και να αλλάξει τελείως το επώνυμο της.

Ο Κρίστοφερ Άστον Κούτσερ δεν άλλαξε όνομα, αλλά προτίμησε να κρατήσει το δεύτερο από τα βαφτιστικά του ονόματα.

Παρόμοια είναι η περίπτωση και της Ρις Γουίδερσπουν, το αρχικό όνομα της οποίας ήταν Λόρα Τζιν Ρις Γουίδερσπουν. 

Τι κοινό έχουν οι ηθοποιοί Τσάρλι Σιν και Μάριο Εστεβέζ; Είναι αδέρφια, μόνο που ο Τσάρλι προτίμησε να κρατήσει το καλλιτεχνικό επίθετο του πατέρα του, επίσης ηθοποιού, Μάρτιν Σιν (ο οποίος είχε γεννηθεί ως Ραμόν Εστέβεζ).
Αντίθετα, ο Νίκολας Κιμ Κόπολα δεν ήθελε με τίποτα να καταλάβει ο υπόλοιπος κόσμος ότι είναι ανηψιός του  σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα κι έτσι άλλαξε το επώνυμο του σε Κέητζ.

Ο Γούντι Άλεν γεννήθηκε με το όνομα Άλαν Στιούαρτ Κόνινγκσμπεργκ, αλλά σε ηλικία 17 ετών άλλαξε νόμιμα το όνομα του σε Χέιγουντ Άλεν, ενώ στην πορεία άλλαξε το μικρό του όνομα σε σκέτο Γουντ.

Η ταλαιπωρημένη στην προσωπική της ζωή Ντέμι Μουρ ονομαζόταν κανονικά Ντέμι Τζιν Γκίνες. Κράητσε το πρώτο από τα δύο βαφτιστικά της ονόματα, ενώ το επίθετο "Μουρ", το απέκτησε από τον πρώτο της σύζυγο, τον τραγουδιστή Φρέντι Μουρ.

Η επίσης ταλαιπωρημένη στην προσωπική της ζωή τον τελευταίο καιρό Κέιτι Πέρι, ονομάζεται κανονικά Κέιτι Χάντσον. Επειδή όμως το όνομα θα έμοιαζε υπερβολικά πολύ με εκείνο της ηθοποιού Κέιτ Χάντσον, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το πατρικό όνομα της μητέρας της.

Η πολύ καλή ηθοποιός και παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ, Τζόντι Φόστερ, κράτησε το πατρικό της επώνυμο, άλλαξε όμως το βαφτιστικό της όνομα. Αν και δε βρίσκουμε τίποτα το άσχημο στο "Αλίσια Κριστιάν", όπως ονομάζεται πραγματικά η ηθοποιός, σε ηλικία μόλις 7 ετών απέκτησε το όνομα "Τζόντι", όταν εμφανίστηκε στον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο, σε ένα επεισόδιο της σειράς γουέστερν Gunsmoke το 1969. 

Το όνομα Αλίσια Μπεθ Μουρ σας λέει κάτι; Πρόκειται για το πραγματικό όνομα της τραγουδίστριας Πινκ. Το καλλιτεχνικό της όνομα, με το οποίο έγινε είδωλο για πολλά κορίτσια σε όλον τον κόσμο, προέρχεται από το ψευδώνυμο που της είχαν δώσει οι φίλοι της, επειδή η Πινκ κοκκινίζει εύκολα, όταν ντρέπεται. Και δεν της φαινόταν...

Από ένα ψευδώνυμο προέκυψε το καλλιτεχνικό όνομα και για τον τραγουδιστή των U2, Μπόνο. Το πραγματικό του όνομα είναι Πολ Ντέιβιντ Χιούσον, όμως ένας φίλος του, του είχε βγάλει το ψευδώνυμο "bono vox" (που στα λατινικά σημαίνει "ωραία φωνή") και ο λόγος νομίζω ότι είναι προφανής.

Με τόσα ονόματα πώς θα μπορούσε να κάνει παγκόσμια μουσική καριέρα;  Ο λόγος για τον Σηλ Χένρι Ολουσέγκουν Ολουμίντε Αντεόλα Σαμουέλ ή αλλιώς... Σηλ.

Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ο ηθοποιός Έρικ Μπάνα, ήταν να "κόψει" το κροατικό του επίθετο που ήταν "Μπανανόβιτς" στο πιο διεθνές "Μπάνα".

Ο Κερκ Ντάγκλας, πατέρας του Μάικλ Ντάγκλας, γεννήθηκε με το όνομα Ισούρ Ντανιέλοβιτς. Πάντως, ο γιος του Μάικλ δε χρειάστηκε να αλλάξει επίθετο, αφού από την ημέρα που γεννήθηκε λεγόταν Ντάγκλας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου