5 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: WALK THE MOON - ANNA SUM


Το σημερινό "τραγούδι της ημέρας" αποτελεί περισσότερο μουσική πρόταση, καθώς πρόκειται για τραγούδι που δε νομίζω ότι έχει παιχτεί καν στα ελληνικά ραδιόφωνα. Το τραγούδι έχει τίτλο "Anna Sun" και το τραγουδάει ένα συγκρότημα από το Οχάιο, οι Walk The Moon. Το περιοδικό Esquire το κατέταξε ανάμεσα στα "30 καλοκαιρινά τραγούδια που πρέπει να ακούσει κάθε άντρας" σε τεύχος του 2011. 
Περιλαμβάνεται στο πρώτο - και μοναδικό μέχρι σήμερα - άλμπουμ του συγκροτήματος, που έχει τον τίτλο "i want! i want!" και κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2010. Ο τίτλος του τραγουδιού προέκυψε από το όνομα μιας καθηγήτριας του τραγουδιστή του γκρουπ και συμβολίζει τα νιάτα. Το ίδιο το τραγούδι είναι πολύ χαρούμενο, σε παρασύρει στο ρυθμό και θέλεις να χορέψεις, ενώ το ρεφρέν σου μένει αμέσως και το σιγοτραγουδάς.
Το "Anna Sun" υπέπεσε στην αντίληψή μου εντελώς τυχαία κάνοντας τη συνηθισμένη περιήγησή μου σε μουσικά charts από όλον τον κόσμο. Δεν το πέτυχα όμως στο αμερικάνικο chart, αν και το συγκρότημα αποτελείται από Αμερικανούς, αλλά στο καναδικό. Το τραγούδι έκανε το ντεμπούτο του στο καναδικό singles chart πριν δύο εβδομάδες, οπότε και είχε βρεθεί στην 65η θέση. Την αμέσως επόμενη εβδομάδα ωστόσο, δηλαδή αυτή που διανύουμε τώρα, σημείωσε εντυπωσιακότατη άνοδο μπαίνοντας στο τοπ10 και φτάνοντας στην έβδομη θέση. Αν και συνήθως δε συμφωνώ με τα μουσικά γούστα των Καναδών, ήμουν περίεργος να ακούσω ποιο είναι αυτό το κομμάτι που σημείωσε μία τόσο εκρηκτική άνοδο μέσα σε επτά μόλις ημέρες. Το έψαξα στο youtube, το άκουσα και... κόλλησα. Πιστεύω ότι θα αρέσει πολύ και σε σας. Ανακαλύψτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου