26 Απριλίου 2012

99ΧΡΟΝΟΣ ΙΤΑΛΟΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ 96ΧΡΟΝΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΑΠΑΤΗΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 60 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ


Τη δεκαετία του 1930, ο Αντόνιο, νεαρός αστυνομικός καταγόμενος από την Όλμπια της Σαρδηνίας, διορίστηκε στη Νάπολη, όπου γνώρισε τη Ρόζα, με την οποία παντρεύτηκε το 1934. Σήμερα, ύστερα από εβδομήντα οκτώ χρόνια γάμου, ο 99χρονος πλέον Αντόνιο κατέθεσε αίτηση διαζυγίου κατηγορώντας την 96χρονη σύζυγό του για απιστία, η οποία έγινε πριν από... εξήντα και πλέον χρόνια.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν ο Αντόνιο ψαχούλευε κάτι παλιά συρτάρια, στα οποία ανακάλυψε εντελώς τυχαία κάποια παλιά γράμματα από τη δεκαετία του 1940. Διαβάζοντας τα συνειδητοποίησε ότι την εποχή εκείνη η σύζυγός του δεν του ήταν και τόσο πιστή όσο φανταζόταν, αλλά διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό. Παρότι είχαν περάσει τόσες δεκαετίες, ο Αντόνιο δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα της παλιάς αυτής απιστίας κι αμέσως ζήτησε από τη γυναίκα του εξηγήσεις. Εκείνη του ομολόγησε όλη την αλήθεια, όμως η ετεροχρονισμένη αυτή ειλικρίνεια της δε στάθηκε αρκετή να αποτρέψει τον Αντόνιο από την άσκηση αγωγής διαζυγίου μέσω της δικηγόρου του, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης της νιώθει προδομένος παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια. Πάντως, το ζευγάρι, που έχει αποκτήσει πέντε παιδιά, δώδεκα εγγόνια και ένα δισέγγονο, αντιμετώπισε και κατά το παρελθόν προβλήματα φτάνοντας κοντά στο χωρισμό. Πριν δέκα χρόνια, ο Αντόνιο εγκατέλειψε για λίγες εβδομάδες τη συζυγική του εστία στη Ρώμη και μετακόμισε στο σπίτι ενός από τους γιους του, μόνο που τότε ο λόγος μάλλον δεν ήταν τόσο σοβαρός κι έτσι το οικογενειακό δράμα είχε ευτυχή κατάληξη. 
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που το διαζύγιο τελικά εκδοθεί, θα πρόκειται για το πιο ηλικιωμένο ζευγάρι στον κόσμο που χωρίζει, σπάζοντας το ρεκόρ ενός ζευγαριού Βρετανών που χώρισαν από τραπέζης και κοίτης το 2009 σε ηλικία 98 ετών και οι δύο, ύστερα από 36 χρόνια γάμου. Σε αντίθεση περίπτωση, αν ο Αντόνιο πνίξει τελικά τα αισθήματα προδοσίας που τον κατατρέχουν, θα βάλουν πλώρη για να σπάσουν το ρεκόρ του μακροβιότερου γάμου, το οποίο σήμερα κατέχει ένα ζευγάρι Αμερικανών, οι οποίοι παντρεύτηκαν στις 14 Φεβρουαρίου 1929!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου