24 Απριλίου 2012

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ YOUTUBE!


 Το ημερολόγιο έδειχνε Σάββατο 23 Απριλίου 2005 και οι δείκτες του ρολογιού σήμαιναν 8.27 το βράδυ, δηλαδή έχουν περάσει επτά χρόνια και μία ημέρα από τότε που ο Τζοντ Καρίμ (Jawed Karim), ένας εκ των τριών ιδρυτών του Youtube (μαζί με τους Στιβ Τσεν και Τσαντ Χέρλεϊ), ανέβασε το πρώτο βίντεο στην ιστοσελίδα που τελικά έγινε τρόπος ζωής συμβάλλοντας στην αλλαγή της σχέσης μας με το ίντερνετ και τα ΜΜΕ γενικότερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το  ίδιο το Youtube τον περασμένο Ιανουάριο, ο αριθμός των views στα βίντεο που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια την ημέρα, ενώ κάθε λεπτό ανεβαίνουν βίντεο συνολικής διάρκειας 60 ωρών. 
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το πρώτο εκείνο βίντεο, γυρίστηκε από τον Γιάκοβ Λαπίτσκι, έναν υπάλληλο του Youtube (που το 2006 εξαγοράστηκε από την Google για 1.65 δισ. δολάρια), ο τίτλος του είναι "Me at the zoo" (δηλ. "εγώ στον ζωολογικό κήπο"), έχει διάρκεια 18 δευτερόλεπτα, γυρίστηκε στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια και σε αυτό ο Καρίμ περιγράφει τις "πραγματικά μεγάλες προβοσκίδες των ελεφάντων" που βρίσκονταν πίσω του. Αν και πρόκειται στην κυριολεξία για το παλαιότερο βίντεο του Youtube, ο αριθμός των views που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα είναι αρκετά χαμηλός - λίγο πάνω από τα 7.600.000 - εκτός κι αν απλά το κοντέρ μηδενίστηκε ή κόλλησε σε αυτόν τον εξαιρετικά χαμηλό αριθμό.
Δυστυχώς, όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρω το πρώτο σχόλιο που γράφτηκε για το συγκεκριμένο βίντεο, καθώς το περιεχόμενο του "έχει επισημανθεί ως ανεπιθύμητο", όπως γράφεται στη σχετική σελίδα, ωστόσο αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μάλλον ανήκει στον χρήστη COBALTGRUV, ο οποίος είναι το 42ο μέλος που άνοιξε λογαριασμό στο Youtube, ενεργός χρήστης του οποίου εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα. Ούτε αυτό το στοιχείο όμως είναι αδιαφιλονίκητο, καθώς τον τίτλο του πρώτου σχολιαστή στο πρώτο βίντεο του Youtube διεκδικούν και οι χρήστες  Schroeder182 και Zyrexoid.
Δείτε εδώ το πρώτο βίντεo στην ιστορία της εξαιρετικά δημοφιλούς ιστοσελίδας:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου