14 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Το reunion των πρωταγωνιστών των αυθεντικών ταινιών της σειράς American Pie, μια αισθηματική ταινία από τον σκηνοθέτη του Scream, αλλά και μια σπονδυλωτή γαλλική κωμωδία με θέμα τις ερωτικές απιστίες  περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας. Παράλληλα, ξαναβγαίνουν στις αίθουσες η πρωτοποριακή για την εποχή της ταινία "Μάντεψε ποιος θα 'ρθει το βράδυ", που έθετε σε νέα βάση τις σχέσεις λευκών και έγχρωμων Αμερικανών, καθώς και μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του βωβού κινηματογράφου με τίτλο "Μωρέ, κουράγιο!".



American Pie: Reunion (κωμωδία, ΗΠΑ)Σκηνοθεσία: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg/ Πρωταγωνιστούν: Jason Biggs, Alyson Hanningan
Υπόθεση: Όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες του American Pie που συναντήσαμε πριν 13 χρόνια επιστρέφουν στο East Great Falls για μια επετειακή συγκέντρωση παλιών συμμαθητών. Στο από καιρό πολυαναμενόμενο αυτό Σαββατοκύριακο, θα ανακαλύψουν ποιος άλλαξε και ποιος έμεινε ο ίδιος, αλλά και πώς ο χρόνος και η απόσταση δεν έσπασαν, τελικά, τους δεσμούς φιλίας. Ήταν καλοκαίρι του 1999, όταν τέσσερα αγόρια από το Μίσιγκαν άρχισαν τη σεξουαλική τους αναζήτηση, προκειμένου να χάσουν την παρθενιά τους. Στα χρόνια που πέρασαν, ο Τζιμ και η Μισέλ παντρεύτηκαν, ενώ ο Κέβιν και η Βίκυ χώρισαν. Ο Οζ και η Χέδερ συνέχισαν τη ζωή τους χωριστά, ενώ ο Φιντς ακόμα εποφθαλμιά τη μαμά του Στίφλερ, ο οποίος δεν έχει αλλάξει καθόλου. Τώρα οι φίλοι μιας ζωής, συναντιούνται εκ νέου ως ενήλικες (ηλικιακά τουλάχιστον) αναπολώντας την ξεγνοιασιά που είχαν στα εφηβικά νιάτα τους, όταν ξεκίνησε η κωμωδία θρύλος.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.4/10 (από 33.262 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.1/10 (κριτικοί), 3.8/5 (από 131.557 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 3/10 
ΕΘΝΟΣ: 3/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 0/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
myfilm.gr: 5/10


6 + 1 Απιστίες - Les infidèles (κωμωδία, Γαλλία)
Πρωταγωνιστούν: Jean Dujardin, Gilles Lellouche
Υπόθεση: Φίλοι συνένοχοι, πολλές απατημένες σύζυγοι, σεξουαλικό «κόλλημα», απεγνωσμένες απόπειρες αποπλάνησης, Λολίτες, κατοικίδια σε κίνδυνο, ζευγάρια σε κρίση, Ανώνυμοι Άπιστοι σε συνεδρίες και τέλος μια κούρσα τεστοστερόνης στο Λας Βέγκας με απρόσμενη κατάληξη.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.1/10 (από 883 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 2.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: 5.5/10


Ο έρωτας του φεγγαριού - Moonrise Kingdom (αισθηματική, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Wes Anderson/ Πρωταγωνιστούν: Bruce Willis, Edward Norton, Jared Gilman
Υπόθεση: Η ιστορία εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ’60 και μιλάει για το ερωτικό σκίρτημα δύο παιδιών που αποφασίζουν να το σκάσουν από την παραθαλάσσια πόλη τους στη Νέα Αγγλία, προκαλώντας αναστάτωση και κινητοποιώντας τις τοπικές αστυνομικές αρχές, που αρχίζουν να αναζητούν το ανήλικο ζευγάρι.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.2/10 (από 5.681 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.1/10 (κριτικοί),  4.3/5 (από 34.758 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 2.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: 9/10

Μάντεψε ποιος θα ρθει το βράδυ - Guess Who's Coming to Dinner (κωμωδία, ΗΠΑ 1967)
Σκηνοθεσία: Stanley Kramer/ Πρωταγωνιστούν: Sidney Poitier, Spencer Tracy, Katharine Hepburn
Υπόθεση: Η ταινία εξιστορεί τον έρωτα ανάμεσα στη Τζόι, μιας νεαρής λευκής γυναίκας, με τον Τζον, ένα νέο, ιδεαλιστή μαύρο άντρα που γνώρισε στις διακοπές της στη Χαβάη. Η Τζόι επιστρέφει στο πατρικό της στο Σαν Φρανσίσκο, και προσκαλεί τον αρραβωνιαστικό της πλέον για δείπνο με τους γονείς της. Μεγαλωμένη από φιλελεύθερους γονείς, η Τζόι βρίσκει πολύ δύσκολο να κατανοήσει τη συμπεριφορά των γονιών της απέναντι στο Τζον. Πάντα της δίδασκαν να συμπεριφέρεται ισάξια σε όλους, από όπου κι αν κατάγονται και ανεξαρτήτου χρώματος, ωστόσο δε μπορούν να δεχθούν ότι η κόρη τους έχει αρραβωνιαστεί ένα μαύρο άντρα. Οι γονείς του Τζον, έρχονται από το Λος Άντζελες για το δείπνο, αλλά δε γνωρίζουν ότι η Τζόι είναι λεύκη μέχρι που τη γνωρίζουν. Ο Ράιαν, ένας καθολικός ιερέας και στενός φίλος του Τζον, είναι η μοναδική φωνή της λογικής στο δείπνο αυτό.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.7/10 (από 16.018 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6/10 (κριτικοί),   3.7/5 (από 36.650 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10 
ΕΘΝΟΣ: 7/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: 6.5/10



Μωρέ, κουράγιο! - Safety Last! (κωμωδία, ΗΠΑ 1923)
Σκηνοθεσία: Fred C. Newmeyer, Sam Taylor/ Πρωταγωνιστούν: Harold Lloyd, Mildred Davis
Υπόθεση: Η ιστορία της ταινίας αφορά σε ένα χωριατόπαιδο που προσπαθεί να «πιάσει την καλή» στη μεγαλούπολη. Το Αγόρι αφήνει την αγαπημένη του, το Κορίτσι, για να κάνει την τύχη του στη μητρόπολη. Βρίσκει δουλειά ως κλητήρας στο κατάστημα του DeVore, ενώ προσπαθεί να αποδείξει στη μνηστή του ότι έχει αναλάβει τη θέση του διευθυντή και ότι ξοδεύει το μισθό του σε πλούσια δώρα. Ο συγκάτοικος του Αγοριού, το Φιλαράκι, βγάζει λεφτά κάνοντας εντυπωσιακά ακροβατικά στο δρόμο. Ο πραγματικός διευθυντής του DeVore υπόσχεται 1.000 δολάρια στο Αγόρι, αν επινοήσει κάποιον έξυπνο διαφημιστικό τρόπο για το κατάστημα. Το Αγόρι πείθει το φίλο του να σκαρφαλώσει στο 12όροφο κτίριο και να μοιραστούν την αμοιβή. Την ημέρα της παράστασης, όμως, το Φιλαράκι προσπαθεί να αποφύγει τον Νόμο και το Αγόρι αναγκάζεται να πάρει τη θέση του. Αποφεύγοντας μια σειρά από εμπόδια, το Αγόρι σκαρφαλώνει ολοένα και πιο ψηλά, φτάνοντας στο τέλος να κρεμαστεί από το ρολόι του κτιρίου, σε μια από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές της ταινίας.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.3/10 (από 7.305 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.4/10 (κριτικοί),  4.2/5 (από 2.746 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 9/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 4/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 4.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 4.5/5
myfilm.gr: 10/10


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου