15 Δεκεμβρίου 2013

Υπάρχει στην Ελλάδα κινηματογράφος με... κρεβάτια;


Υπάρχει στην Ελλάδα κινηματογραφική αίθουσα, που δεν έχει καθίσματα για τους θεατές, αλλά... κρεβάτια; Δεν το έχω ακούσει ποτέ, ούτε βρήκα κάτι σχετικό γκουγκλάροντας. Ωστόσο, στη Σιγκαπούρη και γενικότερα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας έχει διαδοθεί η είδηση, που μάλιστα συνοδεύεται και από μία φωτογραφία αγνώστου προέλευσης, ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένας κινηματογράφος για υπναράδες θεατές. 

Ο δημοφιλής στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας ιστότοπος stomp.com.sg μετέδωσε την είδηση για έναν "ασυνήθιστο κινηματογράφο", που υποτίθεται ότι βρίσκεται στη χώρα μας και όπου "η άνεση φτάνει σε νέα ύψη", μιας και "τα ζευγάρια μπορούν να ξαπλώσουν και ν' απολαύσουν το θέαμα, ενώ χαλαρώνουν στο κρεβάτι". Ο συντάκτης φαίνεται ότι ζηλεύει και απευθυνόμενος στους αναγνώστες γράφει "Θα θέλατε να έχετε ένα και στη Σιγκαπούρη", αν και θέτει τον προβληματισμό: "Οι φίλοι που παρακολουθούν μαζί τις ταινίες, ίσως το βρουν περίεργο να ξαπλώνουν στο ίδιο κρεβάτι". Δημοσιεύεται μάλιστα και η παρακάτω φωτογραφία, με την επισήμανση ότι έχει γίνει... viral! - πότε και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια εναλλακτική κινηματογραφική αίθουσα θα ήταν.. θείο δώρο για όσους δεν αντέχουμε να μην πάρουμε έναν ολιγόλεπτο υπνάκο, αν κάνουμε το λάθος να δούμε μια ταινία απλά και μόνο επειδή ο πρωταγωνιστής είναι άπαιχτος, ο κολλητός μας "έφαγε" με τη μουρμούρα του" ή τέλος πάντων παρασυρθήκαμε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, ενώ το μόνο της προτέρημα είναι ότι μας βοηθάει ν' αναπληρώσουμε την έλλειψη ύπνου από το τελευταίο ξενύχτι. 
Τα καθίσματα στις αίθουσες είναι άβολα και όσο να πει κανείς υπάρχει ο κίνδυνος να στραβώσει κι ο λαιμός, ενώ υπάρχει φυσικά και η ντροπή που αισθάνεσαι όταν σε ανακαλύψουν οι κουτσομπόληδες που κάθονται στην πίσω σειρά, αφήσουν στην άκρη την ταινία και αρχίζουν να σε σχολιάζουν ξεδιάντροπα. Τουλάχιστον σ' ένα κρεβάτι μπορείς να κοιμηθείς πιο απενοχοποιημένα, αν η ταινία αποδειχτεί.. νανούρισμα. 
Το θέμα είναι ότι μια τέτοια κινηματογραφική αίθουσα με κρεβάτια αντί για καθίσματα δεν υπάρχει στην Ελλάδα και ενδεχομένως να μην υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Πιθανότατα, ο συντάκτης του stomp.com.sg να έπεσε θύμα κάποια συνηθισμένης ιντερνετικής φάρσας (hoax), που συνοδευόταν από πλαστή φωτογραφία. Ωστόσο, οι αναγνώστες της σελίδα βρήκαν την ευκαιρία να μας κράξουν: "Με τέτοια πολυτέλεια εξακολουθεί ο κόσμος να θέλει να βοηθήσει την οικονομία τους;", αναρωτιέται ένας αναγνώστης. Άλλοι πάλι έχουν πιο χρηστικές απορίες, όπως αν τα σκεπάσματα θα πλένονται και θα απολυμαίνονται σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής ή αν.. παρέχονται και προφυλακτικά για τους θεατές.
Αν όντως ισχύει το δημοσίευμα.. τι να πω.. γράψτε διεύθυνση να τρέξουμε ν' απολαύσουμε την εμπειρία, αλλιώς να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία ν' αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Ε, μη μας περνάνε για πιο "προχώ" και από τους Ιάπωνες, που είναι οι απόλυτοι άρχοντες των εκκεντρικοτήτων στον πλανήτη!

2 σχόλια:

  1. http://www.reportersmagazine.com/in-bed-with-ikea/ διαβάστε εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρον! Σ' ευχαριστώ πολύ!
    Η δεύτερη φωτογραφία είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν που δημοσιεύει και η ιστοσελίδα από τη Σιγκαπούρη. Πώς όμως ένα χάπενινγκ μιας βραδιάς, που διοργανώθηκε από το γαλλικό ΙΚΕΑ σε κινηματογράφο του Παρισιού, έγινε "ελληνικός κινηματογράφος με κρεβάτια"; Όχι βέβαια ότι είναι και η πρώτη φορά που στο ίντερνετ διαδίδεται μια είδηση-"αρβύλα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή